Polaris M Holding – Constanța: Utilizarea containerelor galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile

0
159

Polaris M Holding – Constanța: Pentru că sunt persoane care nu s-au familiarizat cu utilizarea containerelor galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile, am revenit cu o serie de informații care să rezolve această situație.

• Containerul de culoare galbenă este prevăzut cu o fantă prin care puteți introduce doar deșeuri reciclabile. De menționat că deșeurile reciclabile trebuie strivite (plastic și metal) sau tăiate (carton), înainte de a fi introduse în container.
• Nu folosiți saci de capacități foarte mari! Sacul în care depozitați deșeurile reciclabile și care urmează să fie introdus în container, trebuie să aibă o capacitate potrivită, astfel încât să încapă prin fantă.
• În containerul galben se depun numai deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic, metal.

1. Hârtie/carton – pungi / hârtie de ambalat / cutii și alte ambalaje din carton, maculatură (caiete, reviste, cărți, plicuri etc).
2. Plastic – pet-uri, ambalaje, caserole, pixuri, pahare, pungi, folie de plastic stretch, tacâmuri, sticle de iaurt, lapte, detergent, balsam, șampon, sucuri, flacoane, caserole, lăzi etc.
3. Metal – doze din aluminiu, dopuri metalice, spray-uri cosmetice si alimentare, doze și ambalaje din metal și aluminiu, folii și tuburi alimentare, cutii de metal și alte recipiente.

DE REȚINUT!!!
Ambalajele din hârtie nu trebuie să conțină urme de ulei sau de mâncare.
Tăiați în bucăți cutiile de carton, înainte de depozitare.
Clătiți ambalajele din plastic murdare.
Presați / pliați deșeurile din plastic.


Mangalia News, 04.11.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply