AGERPRES: Chevron confirmă că a reluat operaţiunile de explorare în comuna Pungeşti din judeţul Vaslui

0
403

Compania americană Chevron a reluat operaţiunile de explorare în perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, potrivit unui comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.

Foto: AGERPRES ARHIVA / ADRIAN CUBA

“Chevron poate confirma că şi-a reluat operaţiunile în perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Chevron intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare, folosind tehnologii convenţionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe care le-am obţinut la începutul lunii octombrie 2013′, precizează oficialii Chevron.

Potrivit acestora, operaţiunile vor respecta acordurile de mediu în baza cărora operează compania.

“Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale”, se mai arată în comunicat.

Potrivit corespondentului AGERPRES, reprezentanţii Chevron au ajuns, luni dimineaţă, cu mai multe utilaje la perimetrul concesionat din localitatea Siliştea, comuna Pungeşti, unde urmează să înceapă lucrările pentru montarea primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În zonă au fost mobilizate impresionate forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi pompieri.

Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistenţă şi i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare.

De asemenea, trei maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au fost trimise la Pungeşti.

Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între Vaslui şi Pungeşti a fost blocat, forţele de ordine nepermiţând nici reprezentanţilor presei să meargă spre perimetrul de la Siliştea.

Citiţi mai mult aici: http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/241772-Chevron-confirma-ca-a-reluat-operatiunile-de-explorare-in-comuna-Pungesti-din-judetul-Vaslui.html


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply