Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard, astronomică

0
376

Ora de iarnă 2021. Este tot mai întuneric zilele acestea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul de toamnă, iar durata de lumină a unei zile se micșorează tot mai mult. Și schimbarea orei este aproape. Trecerea la ora de iarnă 2021 se va face în ultimul weekend din luna octombrie. 

Mai exact, în noaptea de sâmbătă, 30 spre  duminică, 31 octombrie 2021, ora 4:00 va deveni ora 3:00, ceasul se dă cu o oră înapoi. „Dormim mai mult”, cum se spune, pentru că 31 octombrie 2021 va fi cea mai lungă zi a anului, având teoretic 25 de ore.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune  o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă.La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

Ora de iarnă este considerată însă ora standard. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore, față de trei ore la ora de vară.

Cât mai continuă schimbarea orei

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea pe digi24.ro/stiri/actualitatepiese-auto-mangalia.roLeave a Reply