Măsura 1: Și medicii de familie pot obține microgranturi de 2.000 Euro, pentru măsurile anti-COVID

0
180

Medicii de familie care s-au implicat în anumite măsuri de combatere a pandemiei COVID-19 vor putea obține microgranturi de câte 2.000 de euro, în ediția 2021 a Măsurii 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru IMM-uri.

La prima ediție, din 2020, a Măsurii 1 – microgranturi de capital de lucru, doctorii de familie nu au putut beneficia de ajutorul de 2.000 de euro, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Competitivitate.

Acum, la ediția a doua, din 2021, medicii de familie intră pe lista beneficiarilor.

În acest sens, Ministerul Economiei a trimis o adresă Colegiului Medicilor. În această adresă, sunt invitați să aplice la Măsura 1 și medicii care sunt organizați ca persoană fizică autorizată (PFA) sau cabinet medical individual (CMI) și care s-au implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

În adresă, Ministerul Economiei precizează că medicii de familie își pot semna și ștampila singuri, cu propriul CMI, Adeverința PFA/CMI implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, document prevăzut la Anexa 3 a Procedurii de implementare a Măsurii 1.

„Față de sesiunea anterioară, medicii de familie implicati transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 se pot inscrie si pot completa si transmite Anexa 3 la procedura programului pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil” – a precizat Ministerul Economiei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că luni a fost deschisă etapa de preînscriere în portalul de granturi IMM, la Măsura 1. Cu profilul creat la preînscrieri, solicitanții vor putea cere, din data de 25 octombrie 2021, ora 10.00, micorgranturile, pe același portal, completând un formular.

Bugetul rămas pentru ediția a doua a Măsurii 1 este de 65 de milioane de euro. Redăm mai jos conținutul adresei trimise de MEAT la Colegiul Medicilor:

Continuarea, pe startupcafe.ropiese-auto-mangalia.roLeave a Reply