Atenție, la Constanța, deșeurile nu vor mai fi ridicate, dacă nu sunt depozitate corespunzător!

0
132

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor, fiecare constănțean care locuiește la casă a primit o pubelă galbenă pentru colectarea selectivă a deșeurilor. În acest fel, deșeurile reciclabile pot fi depozitate separat și apoi ridicate de societatea de salubrizare a orașului.

Există, însă, multe situații în care angajații operatorului de salubrizare au găsit deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective. Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.

„Colectarea selectivă înseamnă sănătate pentru noi, pentru mediul înconjurător și pentru generațiile ce vor urma. Prin urmare, vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje, înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei. Nu uitați că deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectând selectiv, reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător. Menționăm că potrivit Legii nr. 92/2021, este interzisă abandonarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop“, notează Primăria Constanța. (Tatian Iorga, ordinea.ro).


Mangalia News, 21.09.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply