Cum pot fi reduse facturile la utilități. Gesturi simple și la îndemână, prin care putem face economii [VIDEO]

0
126

Facturile la gaz și la curent electric pot fi reduse cu 15, chiar 20%, dacă știți cum să utilizați corect centrala termică și aparatele electrocasnice. Din cauza unor greșeli banale, pe care le fac majoritatea românilor când își setează aparatura și modul acesteia de funcționare, facturile vin mai mari. Digi24 a apelat la câțiva specialiști, care vă sfătuiesc cum să folosiți corect centrala termică și aparatele electrocasnice, pentru a vă diminua facturile.

Facturile la gaz i-au speriat cel mai mult pe români în ultima perioadă. Cei care au centrale termice au avut un șoc, când au văzut cât au de plată. Iată ce putem face:

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, spune Andrei Miu, specialist instalații termice.

Specialiștii spun că românii greșesc atunci când suprasolicită centrala. „O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu”, spune Andrei Miu. […]

Continuarea, cu VIDEO, pe digi24.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply