Mariana Stratulat, pictoriţă-poetă, sau poetă-pictoriţă? “La poalele gândurilor”, cartea de faţă, ne demonstrează că tot românul s-a născut cu versurile lui Eminescu pe şevaletul creaţiei

0
134

Ieşeanca noastră din Craiova, Mariana Stratulat, este o pictoriţă de tradiţie pentru plaiurile româneşti, cu o bogadă activitate artistică. Mariana Stratulat este şi o poetă de mare talent, iar cartea de faţă, “La poalele gândurilor”, ne demonstrează că tot românul s-a născut cu versurile lui Eminescu pe şevaletul creaţiei, mai ales în străvechea capitală culturală a Moldovei şi României.

Structurat în mai multe capitole, precum ”De viaţă”, ”De dragoste”, ”Din jurnalul familiei”, volumul de faţă ne arată că doamna Maria Stratulat pictează prin strofe alese secvenţa vieţii sale pe Terra şi trece în revistă toate trăirile de care a avut parte de-a lungul timpului.

Cartea “La poalele gândurilor” este una a maturităţii literare pentru Mariana Stratulat, iar cuvintele lui Eduard Peter, din motto-ul volumului ne arată prezentul adevărat: “Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața”. Mariana Stratulat a riscat şi a rămas fericită, editând acest volum de mare încărcătură sufletească. Volumul de poezie “La poalele gândurilor” nu trebuie să lipsescă din biblioteca noastră oriunde ne-am afla pe întinsele plaiuri Carpatine!

DAN TEODORESCU, preşedintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi – Nord Est şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.


Mangalia News, 02.09.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply