Institutul Cantacuzino anunță reluarea producției de POLIDIN. A fost depășită etapa de laborator

0
200

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”:
Polidin.

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie), care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare, prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).
Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale.

Vor continua testele clinice, astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Fotografii:
1. Reprezentarea fluxului tehnologic de obținere a unui imunomodulator de tip Polidin.


2. Bioreactoare de capacitate 3,6L și 13L pentru fermentație bacteriană din Aria pilot.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


3. Capsulele orodispersabile de tip ursuleț.


Mangalia News, 22.08.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply