Cetatea Capidava | Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, prezent la situl arheologic [Foto/VIDEO]

0
255

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, împreună cu Petre Enciu, Vicepreședinte al instituției, au participat, miercuri, la conferința de presă finală a proiectului ”Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”. Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea durabilă și promovarea turismului în județul Constanța, prin valorificarea cetății Capidava, parte componentă a patrimoniului cultural național. În cadrul proiectului s-a urmărit restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea sitului arheologic Cetatea Capidava, punerea în valoare a edificiului, înfiinţarea unui punct de informare turistică, drumuri de acces spre cetate şi platforme carosabile, realizarea unei zone de parcare, realizarea de alei pietonale de acces, dar și iluminatul exterior pentru evidenţierea nocturnă a întregului ansamblu.

„Iată că după atâtea probleme și piedici întâmpinate și după atâtea blocaje administrative suntem la finalul acestui proiect cu impact pentru noi, locuitorii județului. Un proiect început în anul 2009, care a avut suișuri și coborâșuri, a ajuns astăzi la capăt de drum! Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța, iar pentru dezvoltarea durabilă a județului trebuie să ținem cont și să punem în valoare și turismul cultural și istoric. De acest obiectiv se vor bucura atât turiștii români, cât și străini, cercetătorii, studenții, elevii, populația județului nostru, agenții economici, operatorii din turism, dar și potențialii investitori din zonă. Mulțumesc tuturor factorilor implicați în acest proiect necesar procesului de dezvoltare a județului, iar noi ca autorități ne implicăm pentru ca astfel de investiții să continue”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul s-a desfășurat în situl arheologic Capidava, iar la finalul conferinței de presă s-a efectuat un tur ghidat al edificiului.

„Această cetate este în administrarea Muzeului Național de Arheologie și Istorie Constanța și imi doresc ca în viitorul apropiat să organizăm cât mai multe evenimente în acest sit și să aducem cât mai mulți turiști și vizitatori. Vom continua să investim pentru că acest edificiu trebuie întreținut deoarece nu ne dorim să ajungă o paragină peste câțiva ani”, a declarat Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.

Proiectul are o finanțare totală de 56.009.641 lei, iar cofinanțarea asigurată din bugetul Consiliului Județean Constanța se ridică la valoarea de 22.315.747 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 19.08.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply