Produsul banal din casa noastră care e un adevărat pericol. Mulţi români îl folosesc şi poate crește riscul de cancer pancreatic, iritații și boli respiratorii

0
425

Produsul banal din casa noastră care e un adevărat pericol. Mulţi români îl folosesc şi poate crește riscul de cancer pancreatic, iritații și boli respiratorii.

Deşi este unul dintre produsele noastre preferate şi ne face hainele parfumate şi moi, puţini ştiu că balsamul de rufe conține o mulțime de chimicale periculoase, care, fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un amalgam de boli şi afecţiuni.

Produsul banal din casa noastră care e un adevărat pericol. Trebuie să ştim însă că cei mai vulnerabili fiind copiii cu vârste fragede.

Balsamurile pentru rufe conțin practic un cocteil de chimicale periculoase și parfum. În special acești agenți de parfumare sunt greu de eliminat de către organism odată ce pătrund în corp, deoarece sunt proiectați să persiste, să adere cât mai bine în țesătura hainelor pentru un efect de durată. Și pe cât de bine aderă pe rufe, pe atât de bine aderă și de țesuturile celulare!

Cantitatea și tipul de solvenți folosiți, care controlează persistența parfumului pe anumite suprafețe și felul în care acesta se comportă în anumite condiții de temperatură și umiditate.

Iată cele mai frecvente chimicale toxice conținute de balsamurile pentru rufe din comerț

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alpha-terpineol – o substanță toxică periculoasă, care poate provoca multe probleme de sănătate, printre care și: amețeli, dureri de cap, senzație continuă de foame, pierderi de memorie, amorțeli ale feței, dureri în gât și de-a lungul coloanei vertebrale.

Continuarea, pe romaniatv.netpiese-auto-mangalia.roLeave a Reply