Prospecţiunile pentru gazele de şist, boicotate la Chirnogeni

0
467
starshiners.ro%20
Proprietarii de terenuri, la gâtul subcontractorului Chevron.

Prospecţiunile pentru gazele de şist, boicotate la Chirnogeni. Proprietarii de terenuri, la gâtul subcontractorului Chevron

Întrunire cu scântei vineri dimineaţă la Chirnogeni, unde subcontractorul companiei Chevron a fost întâmpinat cu opoziţie fermă din partea proprietarilor de terenuri, care susţin că prospecţiunile au loc abuziv, fără notificări sau despăgubiri.

Vicepreşedintele companiei SC Prospecţiuni SA, Mihai Mitroi, care operează servicii în beneficiul Chevron, susţine că întâmpină erori procedurale şi astfel se explică amplasarea ţăruşilor pe terenurile proprietarilor.

Este şi cazul Mariei Vlad, care l-a luat la 11 metri pe Mitroi, acuzând compania că nu informează corect cetăţenii, apelează la abuzuri în zonă şi este părtaşă cu Chevron, specializată în concerte, mese cu mici şi bere, pentru a-i convinge pe locuitori să accepte ceea ce, în opinia ei, este un grav atentat la adresa proprietăţii private şi nu numai.

Mitroi susţine că toată această poveste este o confuzie de nume şi că întâmpină dificultăţi în a înţelege pe cine să despăgubească, de fapt: pe proprietari sau pe arendaşi? Pe de altă parte, Mitroi a invitat mass-media într-o şedinţă de lucru, explicând de ce nu există riscuri privind cutremurele, mediul sau fauna din zonă. Vom reveni cu detalii interesante.

M.F.V., replicaonline.ro, Joi, 1 nov.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply