AMBASADOR SUA: ROMÂNIA VA DEVENI CEL MAI MARE PRODUCĂTOR ȘI EXPORTATOR DE ENERGIE DIN EUROPA

0
454

AMBASADOR SUA: ROMÂNIA VA DEVENI CEL MAI MARE PRODUCĂTOR ȘI EXPORTATOR DE ENERGIE DIN EUROPA. 

1. România deja este pe poziția a doua în topul producătorilor de petrol și gaze din Uniunea Europeană, a declarat Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România. Potrivit acestuia, anul viitor va începe extracția gazelor din Marea Neagră, care ulterior va crește la capacitate maximă. Și centrala nucleară de la Cernavodă va ajunge să lucreze la capacitate maximă. Astfel, România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa, consideră ambasadorul. (Hotnews).

2. Doar 6 din 10 români s-ar vaccina împotriva noului coronavirus dacă vaccinul ar fi disponibil, ceea ce plasează România printre ultimele țări în privința acceptării vaccinului. Datele apar într-un studiu recent realizat de Ipsos în rândul a peste 20.000 de adulți din 28 de țări. Principalul motiv anti-vaccinare este același, teama de reacții adverse, menționată de 56% dintre respondenți la nivel global și de 66% dintre români, în special de cei peste 55 ani. (Profit.ro).

3. Un număr de 29.250 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri a granturilor în valoare de 1 miliard de euro, a anunţat joi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Majoritatea solicitărilor înregistrate (24.483) au fost din partea operatorilor economici cu zero angajaţi. (News.ro).

4. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat azi că măsurile luate de guvern pentru stoparea creşterii numărului cazurilor de COVID-19 „nu sunt cele corecte” și că România nu este pregătită să intre în campanie electorală peste două săptămâni. (Link).

Una din Cronica de Tehnologie: Cel puțin 2.000 de instituții de apărare a legii din Statele Unite, inclusiv 49 dintre cele mai mari departamente de poliție, pot accesa telefoanele criptate, având acces la instrumente care pot trece peste criptare. Asta nu înseamnă că operațiunea este simplă – poate dura săptămâni, cu costuri uneori de ordinul miilor de dolari și nu funcționează întotdeauna. (NY Times)

5. Numărul americanilor care au aplicat pentru șomaj a scăzut săptămâna trecută cu 55.000, până la 787.000. (WSJ)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Mai mult de 35% din datoriile guvernelor din întreaga lume și 25% din toată datoria globală au în acest moment un randament negativ, conform unei analize Deutsche Bank. În aceste procente sunt incluse și obligațiuni emise de firme în valoarea de $1100 miliarde. (Axios).

7. Primarul ales la Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat azi că va renunţa la poziţia sa din cadrul Asociaţiei ”Salvaţi Bucureştiul” (ASB) care mai are 15 litigii cu Primăria Capitalei legate de constatare nelegalităţii unor acte. Procesele vor continua. (News.ro)

Una din Cronica Stirilor Pozitive: Naveta NASA OSIRIS a reușit să ia mostre de pe asteroidul Benuu a anunțat agenția spațială americană. Cercetătorii spera ca datele din aceste mostre să ne dea mai multe detalii despre apariția vieții pe planeta noastră. (Reuters).

8. 12 milioane de adulți britanici au dificultăți în a-și plăti facturile, conform unei analize. Comparativ cu februarie, luna de dinainte de începerea pandemiei, numărul a crescut cu 2 milioane. (TheGuardian).

9. Patriarhia Română și instituțiile de forță și sanitare din București au semnat joi un protocol pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou. Protocolul prevede că vor putea participa la pelerinaj doar cetățenii cu buletin de București, iar accesul la moaște va fi făcut printr-un culoar strâmt, care să împiedice formarea de grupuri. Între oamenii care se vor așeza la coadă va trebui păstrată distanța de 1,5 metri, iar portul măștii e obligatoriu. Moaștele Sfântului Dimitrie cel nou vor fi scoase din Catedrala patriarhală duminică, 25 octombrie, la ora 7, și vor fi reintroduse în catedrală marți seară, 27 octombrie. (G4Media).

Una din Cronica Sportiva: CFR Cluj va debuta astăzi în noua ediție a Europa League, în deplasare, împotriva ȚSKA Sofia, de la ora 19.55. Meciul se va juca cu 30% din fanii bulgari pe stadion. În celălalt meci din Grupa A, Young Boys Berna va întâlni AS Roma, la aceeași oră.

10. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, președinte al filialei PNL București, ar fi vrut să candideze la alegerile parlamentare atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat. Mai mult, filiala PNL Sector 1 a votat lista PNL cu candidații din Capitală, iar pe buletinul de vot numele Violetei Alexandru apare pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban și pe primul loc la Senat. Potrivit legii 208/2015 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, un candidat poate opta doar pentru o singură candidatură. (Link)

Fotografia serii – O învățătoare din Napoli, Italia, și-a scos elevii afară, pe trepte, pentru a respecta distanțarea, după ce școlile din regiunea Campania s-au închis din motive de pandemie. Ciro de Luca/Reuters:

(sursa: CRONICA.RO).


Mangalia News, 23.10.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply