SE ÎNCHID RESTAURANTELE, CAFENELELE, CINEMATOGRAFELE, TEATRELE ȘI SĂLILE DE SPECTACOL DIN BUCUREȘTI

0
600

1. Începând de miercuri, 7 octombrie a.c, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol din București se închid, iar purtarea măștilor devine obligatorie în apropierea școlilor, a decis azi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. (News.ro)

2. Incidența depășește 1,5 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori, în 5 județe din România, plus București. În Bacău (1.50), Ilfov (1.52), Teleorman (1.52), Vâlcea (1.55), Vaslui (1.56) și București (1.94) este posibil ca autoritățile să impună o serie de restricții, pentru a preveni răspândirea accelerată a coronavirusului. (G4Media)

3. Volumul creditelor noi acordate de bănci populației și companiilor în șase luni de la debutul pandemiei COVID-19 se ridică la 38,5 miliarde de lei, a anunțat Asociația România a Băncilor (ARB). (Profit.ro)

4. Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, două proiecte de lege prin care va fi redusă birocraţia şi sprijiniţi antreprenorii. Pentru a intra în vigoare, ele mai trebuie doar să fie promulgate. Unul dintre proiecte abrogă Legea 12/1990, care instituia obligaţia depunerii declaraţiei privind adaosul comercial. A două propunere de lege modifică Legea societăţilor comerciale, în sensul eliminării acţiunii în opoziţie a ANAF, ceea ce va permite funcţionarea mai uşoară a firmelor. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: John McAfee a fost arestat în Spania și urmează să fie extrădat în Statele Unite, unde este acuzat de evaziune fiscală. Antreprenorul american ar fi primit peste $23 de milioane pentru promovarea unor ICO-uri pe Twitter, dar este acuzat și de neplata taxelor pentru diverse alte activități. (Profit.ro)

5. Bank of America și-a revizuit pozitiv estimarea privind creșterea economiei americane în trimestrul 3, de la 27% la 33%. Recent și analiștii de la Goldman Sachs au crescut procentul de la 30% la 35%. (Axios)

6. După un avans de 0,5% în august față de iulie, suma medie solicitată la nivel național de către vânzătorii de apartamente noi și vechi a consemnat un recul de 0,9% în septembrie 2020. (Profit.ro)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. În vara anului 2020, românii au cumpărat bilete de avion cu aproximativ 24% mai ieftine decât în anul anterior. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, prețul mediu al unui bilet de avion în vara 2020 a fost de 154 euro, comparativ cu 199 euro în 2019. Cele mai mari scăderi de prețuri au fost spre destinațiile din Italia, unde tarifele au scăzut cu până la 45%, iar prețul mediu al unui bilet de avion fiind de 112 euro. (Profit.ro)

8. Premiul Nobel pentru Fizică pe 2020 a fost acordat lui Roger Penrose şi lui Reinhard Genzel şi Andrea Ghez, pentru investigaţii privind găurile negre şi descoperiri astronomice. (News.ro)

9. Poliţiştii ar putea începe să efectueze şi controale şi în civil, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19, au declarat marţi surse din poliţie. Astfel, parte din poliţişti ar putea lăsa uniforma deoparte, pentru a depista mai uşor şi amenda persoanele care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. (News.ro)

Una din Cronica Sportiva: În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, organizatorii Maratonului de la Londra consideră evenimentul de anul acesta un succes: în competiția virtuală, au participat nu mai puțin de 43.000 de persoane, din 109 țări; cea oficială a fost câștigată de etiopianul Shura Kitata, care a trecut primul, la sprint, în fața kenyanului Vincent Kipchumba. Favoritul principal, Eliud Kipchoge, a terminat pe locul opt, din cauza unor probleme medicale. (The Guardian)

10. Warner Bros și Legendary Pictures au amânat data de lansare a „Dune”, filmul science fiction cu un buget estimat la $200 de milioane așteptat cu entuziasm de fanii genului. Premiera mondială a filmului, programată să aibă loc în 18 decembrie, a fost amânată pentru 1 octombrie 2021. (Hotnews)

Fotografia serii vine din Saint-Martin-Vesubie, Franța, unde furtuna Alex a făcut ravagii. Eric Gaillard/Reuters:


Mangalia News, 07.10.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply