Ministerul Culturii lansează campania de promovare ‘Diaspora citeşte româneşte’

0
424

Diaspora citeşte româneşte – un proiect de promovare a lecturii în limba română  Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare ‘Diaspora citeşte româneşte’, în cadrul căreia persoanele aflate departe de ţară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.

Platforma oferă acces la peste 2 000 de cărţi digitale (ebook, audiobook, videobook, fişe de lucru) din toate domeniile de interes: de la literatură românească şi străină, ficţiune pentru copii şi adulţi, cele mai noi şi mai căutate cărţi ale momentului, bestselleruri, până la atlase şi enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaţionale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale şi auxiliare şcolare.

Platforma se adresează doar persoanelor aflate departe de ţară, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer). ‘Cărţile în limba română vor fi mai aproape de românii aflaţi departe de ţară. Ei vor avea acces imediat, iar acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde şi pentru oricine. Pentru românii din ţară avem deja campania #citeşteromâneşte, în cadrul căreia recomandăm alegerea autorilor români pentru lectura în timpul liber. Atunci când condiţiile sanitare ne vor permite, vom veni şi cu alte proiecte care să încurajeze cititul, mai ales în rândul tinerilor’, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Proiectul Diaspora citeşte româneşte va ajuta la îmbunătăţirea limbajului copiilor care merg la şcoală peste hotare, dar şi la păstrarea identităţii naţionale. Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă. ‘Limba maternă este unul dintre cele mai importante repere de identitate în viaţa fiecăruia dintre noi. Indiferent în ce parte a lumii s-ar afla, românii vor să citească româneşte şi să ofere copiilor lor poveşti româneşti sau cărţi in limba română.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Platforma diaspora.citeste.ro oferă tuturor această posibilitate: indiferent că vor să citească în româneşte ultimul bestseller internaţional sau că vor să pună copiilor la culcare un audiobook cu poveştile lui Creangă, fiecare va găsi ce i se potriveşte. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Ministerul Culturii putem să oferim românilor din diaspora biblioteca pe care – deşi şi-ar fi dorit – nu au putut să o pună în bagaj, la plecarea din ţară’, a declarat Dan Vidraşcu, directorul general al Grupului Editorial Litera.

diaspora.citeşte.ro este singura platformă online dedicată românilor de pretutindeni, care oferă acces la un număr atât de mare şi de diversificat de titluri electronice noi, actuale şi exclusive. În fiecare lună, diaspora.citeşte.ro se îmbogăţeşte cu cele mai noi apariţii editoriale şi educaţionale, astfel că navigarea va aduce mereu ceva nou şi incitant. În plus, platforma poate fi atât o experienţă individuală, cât şi una de grup, atunci când se doreşte ca o carte să fie ascultată sau vizionată în familie sau alături de prieteni. Dezvoltatorii platformei diaspora.citeşte.ro au în vedere şi adăugarea unor produse interactive care să facă lectura şi învăţarea un proces cât mai agreabil.


Mangalia News, 04.10.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply