Săptămâna 5 BE.SAFE. Programul spectacolelor de TEATRU, FILM ȘI MUZICĂ

0
498

Vă invităm să fiți alături de noi în cea de-a cincea săptămână a Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța și Consiliul Județean Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Luni, 17 august, la ora 21, în spațiul de spectacole amenajat în Parcul Arheologic, începem cu o altă proiecție de film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF 2020, oferită de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Va fi proiectat filmul islandez „The County” – Ținutul, scris și regizat de Grímur Hákonarson.

Inga, o fermieră islandeză care crește vaci de lapte, se revoltă împotriva atotputernicei Cooperative locale. Femeia încearcă să-i convingă și pe alți fermieri să i se alăture în lupta contra corupției din Cooperativă, dar se confruntă cu dependența și loialitatea comunității față de această entitate care domină prin monopol. Inga își pune la bătaie toate resursele ca să scape din ghearele Cooperativei și să-și trăiască viața așa cum vrea.

Marți, 18 august, tot la ora 21, în același spațiu, un alt film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF, oferit de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”: va fi proiectat filmul argentinian „The Heist of the Century” – Jaful secolului, regizat de Ariel Winograd.

În 2006, o grupare de hoți a realizat ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai faimoase și ingenioase jafuri din istoria Argentinei, la filiala din Acassuso a Băncii Río.

Miercuri, 19 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Mic din București prezintă „Pensiune completă”, de Pierre Chesnot, în regia lui Gelu Colceag.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O comedie bulevardieră cu replici spumoase, cu personaje schematice şi hazoase, plină de încurcături.

Ce se întâmplă atunci când soţia ştie că, din motive profesionale, soţul merge, de zece ani, într-o anumită localitate, unde se cazează la acelaşi hotel, Hotel Mimoza, când, de fapt, el îşi vizitează amanta, ce locuieşte într-o casă înconjurată de mimoze? Ce face acest soţ când află că soţia, curioasă, vrea să îi facă o surpriză şi să i se alăture în acest hotel mult-lăudat, pentru o scurtă vacanţă? Cum reacţionează amanta când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci şi altor turişti interesaţi de discreţia oferită de hotel?

Tot miercuri, 19 august, de la ora 21, la ruinele din Parcul Arheologic, Asociația Culturală Georgiana Rusu prezintă „Cioburi de poveste în Scythia Minor”, de Cristiana Keresztes, în regia lui Iulian Enache.

Povestea de dragoste dintre Irina, fata princepsului Tomisului și al Scythiei și gladiatorul Diodoro va aduce în prim plan episoade importante ale istoriei Dobrogei, cum ar fi confruntarea dintre episcopul Bretanion și împăratul Valens, dar și informații prețioase despre preoteasa Aba și Mater Cybele, zeița cetăților, a stâncilor și a fecundității.

Joi, 20 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Nottara” București prezintă „Praf de stele”, de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados.

Un spectacol extrem de amuzant, profund emoționant și tulburător de romantic.

Acțiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraș. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel şi Gwen, care îi devin, succesiv, vecine. John e ziarist şi încearcă să scrie un nou roman, dar îşi petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreaţă, iar Gwen şi-a părăsit soţul şi vrea să înceapă o viaţă nouă. Cu fiecare nouă vecină, viaţa protagonistului devine tot mai amuzantă. Discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi… câteva lacrimi.

Vineri, 21 august, de la ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” prezintă un spectacol folcloric: „IZVOARE DOBROGENE” ȘI INVITAȚI.

Tot vineri, 21 august, de la ora 21:00, în spațiul de joc din Parcul Arheologic, Teatrul de Artă București prezintă „Și veni bărbatul la femeie”, de Semion Zlotnikov, în regia lui Bogdan Budeș.

O comedie cu două personaje despre dorința primordială de a împărți singurătatea la doi. Un Adam și o Eva, la vârsta maturității.

Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. „Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că doi prieteni comuni încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare. O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra a doi oameni care vor să o ia de la capăt, împreună.

Sâmbătă, 22 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București prezintă „THIS IS MY SONG”: Momente celebre din musical-uri și muzică de film, sub conducerea muzicală a lui Alexandru Ilie.

Un spectacol cu piese din coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Duminică, 16 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, tot Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București prezintă „Seară franceză” – Colaj de șansonete.

Un spectacol cu șansonete și arii celebre din operete franceze. Interpretează soliști vocali și orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

****************

Accesul la spectacole va fi pe baza de BILETE ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11).

Programul casei de bilete de la Teatrul de Stat Constanța este miercuri – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu două ore înainte de începerea reprezentațiilor.

*****************

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Sponsorii evenimentului sunt: AQUA CARPATICA, DOMENIILE SÂMBUREȘTI, CRAMELE RASOVA, FLORĂRIILE MAGNOLIA

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus.


Mangalia News, 17.08.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply