Investiţii de zeci de milioane de euro în sudul litoralului. „Singura zonă pe care o putem numi staţiune. Mamaia e un cartier de oraş“

0
1867
starshiners.ro%20

Sudul litoralului atrage investiţii de zeci de milioane de euro deoarece, spun oamenii de afaceri, este singura zonă care mai are aspectul de staţiune turistică.

Prin anii 2000, staţiunile din sudul litoralului au pierdut teren în faţa nordului, mai ales dacă vorbim de Mamaia sau Năvodari, zone care au explodat atât din punct de vedere al dezvoltării imobiliare, cât şi ca preţuri pentru petrecerea unei vacanţe pe litoral. Doar Vama Veche şi-a păstrat turiştii tradiţionali, deşi în ultima vreme aspectul zonei se schimbă din cauza multor noi construcţii.

Staţiunile clasice, Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Cap Aurora, Jupiter, Mangalia sunt, în ultima vreme, la mare căutare în rândul investitorilor. Zeci de milioane de euro s-au plătit pentru reabilitarea unor hoteluri sau pentru construirea unora noi. Sudul devine atractiv pentru turismul de sejur, de familie sau all inclusive. În plus, sudul litoralului are ceva ce nordul a pierdut.

„Singura zonă pe care o putem numi «staţiune» de pe litoralul românesc a rămas doar sudul. Dacă ne uităm la Mamaia, Năvodari sau Eforie, toate seamănă mai mult cu cartiere de oraş, nu cu o staţiune turistică”, spune omul de afaceri Mohammad Murad, care are investiţii atât în Mamaia cât şi în sudul litoralului.

Investiţii de zeci de milioane de euro  

Reabilitarea Compexului Hotelier Panoramic-Amfiteatru-Belvedere, din Olimp, este una dintre investiţiile lui Mohammad Murad.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Complexul va fi inaugurat în curând.

„Proiectul se ridică la o investiţie de 45-50 de milioane de euro. Cele trei hoteluri sunt doar prima etapă. A doua etapă constă în ridicarea unui hotel de 5 stele în Olimp. Aici va fi şi un cazinou şi un club de noapte. Va fi un loc unde se pot caza aproximativ 5.000 de persoane, cu vârste de 25-30 de ani”, explică omul de afaceri.

Tot în Olimp, zilele trecute a fost inaugurat un  resort de 4 stele, „Novum by the Sea”, o investiţie a Invest Group de peste 15 milioane de euro.  

În apropiere de Mangalia se va construi un mare Parc Acvatic, investiţia aparţinând familiei Movileanu care în ultimii ani au achiziţionat şi reabilitat mai multe hoteluri din zonă. Au investit la început 12 milioane de euro în hotelurile Cocor şi Pajura din Venus şi au făcut Mera Resort, apoi alte 12 milioane în hotelul Onix din Cap Aurora. Au reabilitat şi un hotel în Mangalia care este deschis tot timpul anului.

Citeste mai mult: adev.ro/qcok6fpiese-auto-mangalia.roLeave a Reply