Noi facilitãți ale serviciului Spațiul Privat Virtual, anunțate de ANAF

0
418

evomag.ro%20

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã dezvoltã și implementeazã, permanent, noi facilitãți ale Spațiului Privat Virtual, pentru a oferi servicii facile și utile tuturor contribuabililor.

Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar, prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții. Acestã facilitate este operaționalã din 11 iunie 2020, primele plãți fiind deja efectuate de cãtre contribuabili.

Plata a fost introdusã pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plãti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plãți, iar instrucțiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituției, la urmãtorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișeazã pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentificã în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listã apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apãsarea butonului ”Afișare obligații restante”, se afișeazã lista obligațiilor ce pot fi plãtite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și pânã la plata unor penalitãți.

La apãsarea butonului „Plãtește”, utilizatorul este direcționat cãtre serviciul de platã online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeazã cãsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din aceastã paginã nu mai existã posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Baza legalã: Ordinul ministrului Finanțelor Publice nr. 2012 din 4 iunie 2020 pentru modificarea si completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanțã între Ministerul Finanțelor Publice / organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitãți fãrã personalitate juridicã, aprobatã prin Ordinul ministrului Finanțelor Publice nr. 660/2017 (Monitorul Oficial nr. 494 din 11 iunie 2020).


Mangalia News, 20.06.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply