Instituțiile de învățământ din Mangalia, pregătite pentru reluarea cursurilor și organizarea examenelor

0
451

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a organizat, recent, o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din oraș, precum și cu șeful IȘJ Constanța, prof. Mihai Sorin, pentru a stabili măsurile care se vor lua la redeschiderea școlilor și liceelor, în contexul stării de alertă. În cadrul discuțiilor, edilul orașului s-a asigurat că unitățile școlare care își așteaptă elevii, în perioada 2-12 iunie, sunt igienizate și dezinfectate, conform cerințelor din ultimele reglementări legislative. Pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime, autoritățile locale au alocat, tuturor instituțiilor de învățământ din Mangalia, fonduri pentru achiziționarea de soluții dezinfectante, măști de protecție și alte materiale necesare, care vor fi folosite ca măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

”Primăria a achiziționat mai multe termoscanere, care au fost distribuite unităților de învățământ. Prin Direcția de Asistență Socială, am asigurat personalul medical calificat, care va fi prezent în școli și licee pentru a participa la controlul medical al elevilor, așa cum cer normele în vigoare”, a declarat edilul Mangaliei. Pe durata cursurilor și a examenelor naționale, Primăria Mangalia va oferi, instituțiilor de învățământ, măști de protecție reutilizabile și orice alte materiale și soluții vor fi necesare pentru securitatea sănătății elevilor și cadrelor didactice.

”Într-un efort comun, dorim ca elevii, părinții acestora și profesorii să se simtă, cu toții, protejați, în perioada de pregătire pentru susținerea examenelor și pe parcursul acestora. De aceea, sprijinim toate instituțiile de învățământ din oraș cu tot ce este necesar, astfel încât sălile de curs să fie igienizate, dezinfectate și amenajate conform prevederilor din legislația actuală privind desfășurarea examenelor. Pe această cale, urez tuturor elevilor absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a mult succes la examenele care îi așteaptă”, a subliniat Radu Cristian.


Mangalia News, 26.05.2020. (Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply