O cană cu CACAO caldă, băută dimineaţa, face minuni pentru sănătate (rețetă + beneficii)

0
2737

Pudra organică din boabe de cacao, respectiv, pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile, este mai bogată în antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Pudra de cacao organică (se găseşte în magazinele naturiste), obţinută prin măcinarea boabelor de cacao şi extragerea untului de cacao, este un aliment complex, care conţine multe substanţe naturale valoroase. Este o sursă importantă de magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu şi în vitamine din complexul B.

Cum se prepară

Peste 2 linguriţe de pudră de cacao se toarnă 250 ml. apă fierbinte şi se amestecă foarte bine. Se poate îndulci, după gust, cu stevia (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave. Se consumă câte 1-2 căni, zilnic, în cure de 2 săptămâni. Poate înlocui şi cafeaua de dimineaţă. Apa trebuie să fie obligatoriu caldă, deoarece la contactul cu apă fierbinte, cacaua îşi eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi.

Ne protejează de boli

Numeroasele flavonoide din compoziţia pudrei de cacao, cu proprietăţi puternic antioxidante (catechinele, epicatechinele şi flavonolii) diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul. Magneziul şi fierul contribuie la reducerea oboselii, iar zincul, un antioxidant, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cacaoa conţine substanţe active care stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite “hormonii fericirii”. O cană de cacao, consumată cât mai caldă, alungă tristeţea şi îmbunătăţeşte vizibil starea de spirit.

Protejează inima

Aceeaşi antioxidanţi din pudra de cacao ajută organismul să se elibere de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi bolilor cardiovasculare.

Previne diabetul de tip II

Flavonoidele din pudra de cacao au proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. Un studiul realizat în Spania pe un eşantion de 42 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 70 de ani, a arătat că o ceaşcă de cacao, consumată zilnic, timp de o lună, scade riscul bolilor cardiovasculare, creşte nivelul de colesterol ”bun”, având proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Consumată regulat, cacaoa caldă poate controla şi nivelul de insulină.

Cacaoa are peste 700 de compusi antioxidanti

Curăță vasele de sânge

Continuarea, pe topremediinaturiste.ropiese-auto-mangalia.roLeave a Reply