ESTIMARE: PESTE UN MILIARD DE ANIMALE UCISE DE INCENDIILE DIN AUSTRALIA

0
874

1. Mai mult de un miliard de animale ar fi murit în ultimele patru luni, în Australia, din cauza incendiilor ce afectează continentul. (HuffPost)

2. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că este necesară reformarea rapidă a sistemului de pensii, pentru că, altfel, celor născuţi după 1970 nu va mai avea cine să le plătească pensiile., întrucât nu vor mai fi bani. ”Este momentul să venim cu o viziune pe termen lung”, a spus Cîţu, precizând că ”cârpeli s-au tot făcut de 30 de ani”. (News.ro)

3. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că Bucureştiul produce un milion de tone de deşeuri pe an, din cele şase pe care le produce România, gradul de reciclare a deşeurilor fiind de doar 13,81%, deşi ar trebui să fie de 50%. Alexe spune că, odată la cinci zile, poluarea atinge cote alarmante în Bucureşti, fiind depăşite concentraţiile maxim admise. (News.ro)

4. Parlamentul iranian a aprobat un proiect de lege care desemnează armata americană și Pentagonul drept entități teroriste. În plus, Parlamentul iranian solicită guvernului să aloce 200 de milioane euro pentru Forța Quds, a Corpului Gărzii Revoluției Islamice, pentru a se răzbuna pe SUA, după asasinarea generalului-locotenent, Qassem Soleimani. (Hotnews)

5. Tensiunile din Iran/Irak: Cei 14 militari români aflaţi în misiune în Irak au fost retraşi, ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene (News.ro). NATO a anunţat retragerea unei părţi a formaţiunilor sale prezente în Irak, ca măsură de securitate (News.ro). Franţa nu intenţionează, pentru moment, să-şi retragă cei 160 de militari desfăşuraţi în Irak (News.ro). Armata germană a anunţat retragerea unei părţi a militarilor germani staţionaţi în prezent în Irak în cadrul unor misiuni de formare şi transferul acestora în Iordania şi Kuwait (News.ro). Chevron şi-a retras preventiv angajaţii din nordul Irakului (News.ro).

6. Conflictul SUA-Iran: Statele Unite nu vor o escaladare militară a tensiunilor cu Iranul, dar sunt pregătite să termine un război dacă acesta ar începe, a declarat secretarul american al Apărării, Mark Esper (Hotnews). Preşedintele iranian Hassan Rohani l-a avertizat pe omologul său francez Emmanuel Macron că interesele americane în Orientul Mijlociu sunt ”în pericol”, după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani (News.ro). Iranul examinează 13 scenarii în vederea răzbunării asasinării generalului Qassem Soleimani, a declarat Ali Shamkhani, secretarul general al Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene (News.ro). Statele Unite au refuzat să-i acorde viză ministrului iranian de Externe Mohammad Javad Zarif pentru a asista la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, joi, la New York (News.ro). Bombardarea unor situri culturale fără valoare militară ar constitui o crimă de război, a recunoscut șeful Pentagonului, Mark Esper, contrazicându-l pe Donald Trump, care a insistat că asemenea situri ar fi ţinte legitime. (News.ro)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. Socialistul spaniol Pedro Sanchez a fost reinstalat la putere ieri de către deputaţi, printr-un vot extrem de strâns, după opt luni de paralizie politică şi urmează să conducă un guvern minoritar, în coaliţie cu Podemos (stânga radicală). (News.ro)

Doua din Cronica de Business:
1. Producătorul suedez de mobilă Ikea va plăti 46 de milioane de dolari părinților unui copil din Statele Unite omorât de o comodă care a căzut peste el (Profit.ro)

2. McDonald’s România va angaja, la jumătatea acestei luni, pentru cel puțin 2 ani, 30 de lucrători din Sri Lanka, într-un program-pilot, o premieră pentru McDonald’s în România, generată inclusiv de criza forței de muncă de pe piața locală. (Profit.ro)

8. Ungaria vrea să finalizeze în acest an cea de a doua autostradă care va face legătura cu România. (Profit.ro)

9. Producția de automobile a Germaniei a coborât anul trecut la cel mai scăzut nivel de după 1996. (Profit.ro)

10. Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate, în sudul Australiei, pentru a le împiedica să bea prea multă apă în zonele afectate de secetă și pentru a opri distrugerile provocate de animale. (Link)

Fotografia dimineții – Paul, un urs koala salvat din incendii, se recuperează la The Port Macquarie Koala Hospital, Australia. Nathan Edwards/Getty Images:

Mai mult, în CRONICA.RO

MN: Despre incendiile devastatoare din Australia, puteți viziona mai multe articole AICI.


Mangalia News, 10.01.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply