De ce funcţionează mai bine panourile fotovoltaice în România decât în Germania, sau cum Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă

0
538

Dacă ne uităm pe harta radiaţiei solare din Europa, observăm că românia beneficiază de condiţii mai bune decât ţări precum Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, care au cunoscut o creştere extraordinară în ceea ce priveşte domeniul energiei solare în ultimii 20 de ani. În România, programul guvernamental pentru fotovoltaice este blocat de 40 de zile, din cauza clasicelor suspiciuni de fraudă.

„În 90% din zonele din România, media radiaţiei solare depăşeşte 1200 kWh/mp/an. Toate zonele ţării pot fi fructificate prin instalarea de sisteme fotovoltaice, fără excepţii”, a declarat pentru „Adevărul” Dan Tudose, administrator al magazinului online e-acumulatori.ro.

Acesta a explicat, în detaliu modul în care trebuie orientate panourile fotovoltaice pentru a avea un randament optim.

„Panourile fotovoltaice au cel mai mare randament atunci când sunt montate spre sud, astfel încât să beneficieze de soare pe tot parcursul zilei. O altă orientare a panourilor fotovoltaice care se recomandă este E-V, panourile montându-se pe două ape ale acoperişului.

Producătorii de sisteme de prindere ale panourilor pe acoperişuri au investit foarte mult în cercetare şi dezvoltare, astfel încât acum există soluţii sigure pentru orice tip de acoperiş, chiar şi pentru cele din tablă. Nu există riscuri de infiltrări de apă pentru acoperişuri din tablă. În ceea ce priveşte inclinaţia acoperişului, panourile se pot monta chiar şi la 45 de grade”, a explicat specialistul.

HARTA RADIAŢIEI SOLARE:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ghidul de finanţare al Administraţiei Fondului pentru Mediu prevede folosirea de panouri fotovoltaice de minim 250W, cu eficienţă de minim 15%. Eficienţa panoului este dată de puterea acestuia (Wp) raportată la suprafaţa acestuia. Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar acum panourile pornesc de la 280W şi pot ajunge până la 400W.

Administraţia Fondului pentru Mediu a suspendat în data de 10 septembrie 2019, adică în urmă cu 40 de zile, înscrierile persoanelor fizice în programul denumit generic „Casa Verde Fotovoltaice”, în vederea efectuării unei analize a modului de funcţionare a acestui proces.

Citeste mai mult: adev.ro/pzo2zopiese-auto-mangalia.roLeave a Reply