Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la Ministerul Educației. Andronescu declarase în contextul tragediei de la Caracal: “Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

0
978

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la Ministerul Educației. Andronescu declarase în contextul tragediei de la Caracal: “Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”.

Viorica Dăncilă a anunțat vineri că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, într-un comentariu referitor la cazul îngrozitor al Alexandrei Măceșanu. Daniel Breaz, ministrul Culturii, va prelua interimatul. Contactată de Știrile TVR, Ecaterina Andronescu susține că nu a fost anunțată de această decizie și nici nu a avut vreo discuție cu premierul pe această temă.

“Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.

“Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, adaugă prim-ministrul.

“Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a mai subliniat Viorica Dăncilă.

Șeful executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat joi seară, la un post de știri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, referindu-se la tragedia Alexandrei Măceșanu.

La sfârșitul săptămânii trecute, Federația Elevilor din România a tras un semnal de alarmă: “Viaţa elevilor e pusă în pericol de lipsa transportului judeţean!”.

Organizația a subliniat că, în urma unei ordonanțe aprobate de guvern în iunie, “gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică, pentru că noua legislaţie este contradictorie şi contrară dreptului Uniunii Europene”.

Reprezentanţii Federaţiei Elevilor din România au atras atenţia că transportatorii nu mai sunt obligaţi să meargă pe trasee care nu le aduc profit, iar astfel oamenii au ajuns să apeleze la maşini de ocazie. (sursa: stirile.tvr.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply