DONARE DE SÂNGE. Apel către locuitorii din Mangalia să salveze vieți!

0
1535

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria municipiului Mangalia, organizează marți, 23 iulie a.c., între orele: 08.30-13.30, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cu trei zile inainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:

– șapte tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ resedință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

Locuitorii municipiului Mangalia sunt așteptați marți, 23 iulie a.c., la Clubul Nautic Callatis ( Portul Turistic) din localitatea Mangalia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30. (A.M, replicaonline.ro, 21.07.2019).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply