UN CUTREMUR DE 6,9 MAGNITUDINE A LOVIT CALIFORNIA, LA O ZI DUPĂ CEL DE 6,4 GRADE!

0
675

CRONICA DIMINEȚII: 1. Un nou cutremur, mai puternic, de 6,9 magnitudine, a lovit California în această dimineață, la o zi după cel de 6,4 grade Richter.

2. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților nu este susținut nici de Guvern, nici de PSD. Proiectul de lege a fost depus de 73 de parlamentari, majoritatea PSD. (Hotnews)

3. Primăria Capitalei a anunţat că, de aseară, continuă acţiunile de combatere a ţânţarilor, tratamente urmând să fie aplicate în parcurile Herastrău Vechi, Herăstrău Nou, Mioriţa, Tineretului, Lumea Copiilor, precum şi peste 600 de străzi din tot Bucureştiul. De asemenea, luni vor începe si tratamentele de deratizare, mai anunţă municipalitatea. (News.ro)

4. Instanța a suspendat, printr-o hotărâre ce poate fi atacată cu recurs, ordinul prin care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a blocat decizia unilaterală a Vodafone România de majorare a tarifelor abonamentelor cu un euro începând cu luna Mai. (Profit.ro)

5. Britanicii se abțin să discute despre Brexit în familie, de teama certurilor. Un studiu recent analizează Brexitul din perspectivă psihologică, pentru a vedea cum afectează acest subiect relațiile oamenilor. (Phys)

6. A doua zi după ce 7 Eleven Japonia a lansat 7pay, aplicația pentru plăți în magazine, hackerii au spart conturile a 900 de clienți și au furat peste $500.000. Aplicația avea o eroare la sistemul de recuperare a parolei exploatată de hackeri. (ZDNet)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. 11.73 de milioane de britanici au urmărit semifinala Campionatului Mondial de Fotbal feminin dintre Anglia și Statele Unite – mai mult decât cifra combinată pentru TV și digital în cazul finalei de Liga Campionilor din luna mai, unde s-au înregistrat 11.3 de milioane de telespectatori și unde au jucat două echipe britanice. (Advenced-Television)

8. Statul american Missouri a adoptat o lege prin care este interzisă folosirea cuvântului “burger” pentru burgerii vegetarieni. Pedeapsa pentru încălcarea legii poate merge până la închisoare. (Vox)

9. O contabilă din Indonesia a fost condamnată de Curtea Supremă la 6 luni de închisoare pentru distribuirea de materiale obscene. Nuril Maknun, 41 de ani, l-a înregistrat pe șeful ei când acesta îi făcea propuneri sexuale explicite și a făcut publice înregistrările, pentru a dovedi ca este hărțuită. (NYTimes)

10. Recomandare de carte: Critical Masses: Opposition to Nuclear Power in California, 1958-1978. Între 1976 și 1979, activiștii plătiți de companiile petroliere/miniere au închis atât de multe proiecte de centrale nucleare, din California, încât, dacă ar fi fost construite, astăzi statul american ar fi fost alimentat exclusiv din surse cu zero emisii. Mai multe despre cărți, mâine, în Cronica de Carte.

Mai mult, în CRONICA.RO.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply