Hârșova, stațiune balneară?
Se lucrează la un proiect de valorificare a apelor termale din zonă

0
3398

HÂRȘOVA – EXPLOATAREA APELOR TERMALE.

”Dragi hârșoveni,

Cu satisfacție, vă aduc la cunoștină faptul că, după aproape trei ani, timp în care am făcut demersuri la instituțiile abilitate, am obținut toate avizele pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) prin care a fost scoasă din pășunea orașului o suprafață de 30.591 mp și introdusă în intravilanul orașului, în scopul amenajării unei zone turistice și de agrement, în zona cunoscută de hârșoveni sub denumirea de ”Gura Văii”. Abia acum se poate vorbi despre concretizarea unui proiect de valorificare a apelor termale!

În cursul anului 2017 am obținut buletinul de analiză și indicațiile terapeutice ale apelor termale de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, documente ce confirmă calitățile terapeutice ale apei. Deși aceste analize s-au mai făcut și în anii 1978 și 1990, nimeni nu a întreprins demersuri pentru a putea exploata aceste ape termale.

În acest sens, în cursul săptămânii viitoare, voi solicita acordarea licenței pentru a putea exploata apele termale în zona respectivă și, personal, mi-am propus ca, în cursul acestui an să obținem pentru orașul Hârșova și statutul de stațiune balneară (pentru contestatari, a se vedea HG 1016/2011), lucru esențial pentru a putea atrage fonduri europene, precum și potențiali investitori, în vederea dezvoltării zonei din punct de vedere turistic”.

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, 16 martie 2019, pe Fb.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți și: „Băile Puturoasa”. Cum a devenit o groapă cimentată din Hârșova piscină cu apă termală [VIDEO]


Mangalia News, Luni, 18 martie 2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply