Niascharian – Să Renaștem! Trilogie istorică. Partea I – despre cea mai veche scriere din lume, cea de la Tărtăria [VIDEO]

0
1002

Niascharian – Să Renaștem! Trilogie istorică. Partea I – despre cea mai veche scriere din lume, cea de la Tărtăria [VIDEO].

Primul documentar al trilogiei ‘”Niascharian”, film dedicat celei mai vechi scrieri din lume si continuității sale ca si scriere sacră pe parcursul a cca. 8 milenii, pe teritoriul actual al României. “Niascharian – Să Renaștem” prezintă artefacte în premieră, unele la prima filmare, cum sunt Amuletele de la Tartaria, Tablitele din plumb din Tezaurul de la Sinaia, Codex Rohonczi, Biblia lui Wulfilla, Gresia de la Cosauti etc.

NIASCHARIAN – Un film extraordinar în care savanții străini confirmă prima scriere din lume – cea de la Tărtăria. Trebuie să îl vezi!

”Ce poate fi mai plăcut decât să vezi nume mari ale arheologiei și istoriei internaționale spunând că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria și că cea mai veche civilizație este cea care s-a format la noi, de-a lungul Dunării?

Ei bine, regizorul Leonardo Tonitza a reușit un lucru extraordinar: să filmeze artefacte senzaționale cum ar fi Amuletele de la Tărtăria, Tăblițele din plumb din Tezaurul de la Sinaia, Codexul Rohonczi, Biblia lui Wulfilla, Gresia de la Cosăuți și multe altele și, în același timp, să obțină interviuri de excepție de la  importanți cercetători străini și români în legătură cu cea mai veche scriere și cea mai veche civilizație din lume.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit regizorului, primul documentar al trilogiei ‘”Niascharian”, cel pe care îl puteți viziona mai jos, este un film dedicat celei mai vechi scrieri din lume și continuității sale ca și scriere sacră pe parcursul a cca. 8 milenii, în teritoriul actual al României. 

Cu speranța că acest film va fi pentru toți românii o sursă de revelații, iar pentru detractorii istoriei noastre o palmă zdravănă peste ceafă, vă invit să vă petreceți o oră și 17 minute alături de oameni care au lucruri importante să vă împărtășească. Vizionare cu folos!” (Daniel Roxin).


Mangalia News, 03.03.2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply