Radu Cristian: Guvernul României ne ia banii din bugetul oraşului, pentru a acoperi pierderile generate de măsurile populiste nejustificate şi nesustenabile

0
529

Radu Cristian, primarul Mangaliei, mesaj pe Facebook:

Stimaţi locuitori ai municipiului Mangalia,

Guvernul României ne ia banii din bugetul oraşului pentru a acoperi pierderile generate de măsurile populiste nejustificate şi nesustenabile. În ultimii ani, am făcut eforturi imense pentru atragerea marilor investitori în sudul litoralului. Am redus birocraţia, am fluidizat circuitul documentelor şi am creat facilităţi fiscale.

Rezultatul nu a întârziat să apară: în toate staţiunile se lucrează, multe hoteluri se vor redeschide, altele noi se construiesc. Asta înseamnă locuri de muncă şi bani la bugetul local pentru asfaltări, iluminat, parcări, locuri de joacă şi parcuri.

Acum, Guvernul bagă, adânc, mâna, în buzunarul Mangaliei, refuzând să lase autorităţilor locale banii care li se cuvin, din impozitul pe venit.

Cu alte cuvinte, primarii atrag investitori, aduc bani la bugetul local, iar Guvernul vine apoi să ne ia aceste fonduri pentru a le irosi pe măsuri populiste. La fel s-a întâmplat şi cu Lumotex: Primăria a acordat facilităţi pentru menţinerea locurilor de muncă, dar Guvernul a majorat, fără noimă, salariul minim, obligând investitorul să-şi mute afacerea în altă ţară. Între timp, creşterile salariile au fost cu mult depăşite de preţuri şi inflaţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Să nu uităm, de asemenea, celebrul caz al Şantierului Naval! Mangalia a pierdut milioane de euro, doar pentru că Executivul a tergiversat, lamentabil, semnarea contractului cu Damen. Sunt foarte mulţi bani pe care oraşul nostru i-a pierdut din cauza diletantismului sau ostilităţii guvernanţilor de la Bucureşti.

(sursa: facebook.com/cristian.radu).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply