SUA – Atenționare de călătorie!
Evoluție uragan Michael [VIDEO]

0
842

SUA – Atenționare de călătorie – Evoluție uragan Michael.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Florida, Alabama, Georgia, Carolina de Sud și Carolina de Nord că uraganul Michael a devenit mai puternic, fiind evaluat ca furtună de grad 4 – extrem de periculoasă, urmând să atingă țărmul continentului în cursul după amiezii zilei de 10 octombrie 2018, în zona Florida Panhandle.

Autoritățile americane au emis un avertisment de uragan pentru zonele cuprinse între granița statelor Alabama și Florida până la Râul Suwannee din Florida. Pentru alte zone din Florida se află în vigoare avertismente de furtună tropicală: zonele cuprinse între Râul Suwannee și Chassahowitzka; zonele cuprinse între granița dintre statele Alabama și Florida și granița dintre statele Mississippi și Alabama; zonele cuprinse între nordul Fernandina Beach, în Florida și Surf City, în Carolina de Nord.

Centrul de Urmărire al Uraganelor din SUA prognozează că uraganul Michael va avea intensitate sporită în zona statelor Florida, Alabama, Georgia, și va scădea în intensitate când va traversa statele Carolina de Sud și Carolina de Nord.

Guvernatorii statelor Florida, Alabama și Georgia au declarat stare de urgență, iar autoritățile locale îi îndeamnă pe oameni să evacueze sau să-și fortifice casele înainte de furtună.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În zona Florida Panhandle, locuitorilor li s-a indicat să evacueze zona, uraganul Michael urmând să lovească cu o viteză de aproximativ 200 km/oră, iar valurile care vor atinge țărmul vor ajunge până la aproximativ 4 metri înălțime.

Aeroportul din orașul Panama City, din statul Florida, va fi închis miercuri, 10 octombrie 2018, o parte dintre companiile aeriene urmând să își reia zborurile în următoarea zi, joi, 11 octombrie 2018.

La nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului. 

Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de uraganul Michael şi de condiţiile meteorologice adverse cauzate de acesta sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările sau instrucţiunile acestora.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350

Evoluţia uraganului Michael poate fi urmărită permanent, 24 h / 7 zile, pe site-urile autorităţilor americane http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”

Sursa: AMBASADA ROMÂNIEI în Statele Unite ale Americii.


Mangalia News, 10.10.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply