Şapte mări, o singură companie: Fincantieri. Candidat calificat în licitaţia pentru construcţia de corvete în România

0
854

Grupul Fincantieri este selectat în România pentru construcția corvetelor, o propunere din toate punctele de vedere: performanţe, buget, transfer de know-how, împreună cu perspective pentru viitor – mentenanţă într-un centru care va fi creat în România, la Marea Neagră, şi care va fi susţinut pentru orice nevoie posibilă de şantierele Fincantieri din Brăila şi Tulcea.

“Ne-am consolidat puterea ca un întreg care poate opera cu cea mai mare flexibilitate pe toate pieţele potenţiale, de la sectorul apărării, la cel turistic; de la nave de lux, la operaţiuni offshore. Putem construi simultan tipuri diferite de nave, suntem atât de flexibili încât putem să facem faţă oricăror schimbări care ar putea apărea în timpul perioadei de construcţie. Pentru a ne spori competenţele, colaborăm cu furnizori externi – in medie, peste 2.000 pentru un proiect; 60.000 în lumea întreagă – oferind performanţă, servicii rapide şi o un raport excelent calitate-preţ.”Enrico Bonetti, Senior Vice President International Fincantieri Naval Business Unit.

În România, Grupul Fincantieri a fost selectat candidat calificat în programul corvetelor, având o propunere solidă, bazată pe soluţii testate – 7 unităţi au fost deja livrate, la timp şi în bugetul stabilit, către forţe navale din toată lumea. Este o propunere solidă din toate punctele de vedere: performanţe, buget, transfer de know-how, împreună cu perspective excelente pentru viitor – mentenanţă într-un centru care va fi creat în România, la Marea Neagră, şi care va fi susţinut pentru orice nevoie posibilă de şantierele Fincantieri din Brăila şi Tulcea.

Grupul italian este un partener industrial pe termen lung, care aduce plus valoare prin dezvoltarea continuă a capacităţii şi a portofoliului. Compania este dedicată proiectelor din România şi vrea să readucă la viaţă industria locală a contrucţiilor de nave, dincolo de programul corvetelor. Acest lucru înseamnă oportunităţi de afaceri pentru multe companii româneşti care vor deveni parte a unui flux important de producţie.

Divizia de nave militare a Fincantieri acţionează ca prim contractor pentru proiectare, construcţie, suport logistic complet integrat şi servicii post-vânzare pentru orice tip de navă militară şi orice tip de submarin non-nuclear. Expertiza şi performanţele companiei în construcţia de nave militare sunt dovedite prin portofoliului diversificat de clienţi, pentru care a construit şi construieşte în continuare diferite tipuri de nave:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

• principalul partener al Marinei italiene şi al altor autorităţi italiene;

• operator de referinţă atât pentru Marina SUA, cât şi pentru Garda de Coastă a SUA;

• principalul contractant pentru modernizarea flotei Marinei statului Qatar;

• autoritatea de proiectare pentru întreg sistemul de propulsie al portavioanelor Marinei indiene şi principalul contractant pentru construcţia a două petroliere;

• principalul contractant pentru modernizarea flotei Marinei Emiratelor Arabe Unite;

• responsabil pentru proiectarea şi asistarea construcţiei la nivel local a navelor de patrulare ale Gărzii de Coastă a Turciei;

• principalul contractant pentru un Landing Platform Dock (LPD) al Marinei algeriene;

• beneficiarul unui contract acordat de Marina SUA pentru a transforma proiectul FREMM într-o nouă generaţie de fregate, în cadrul programului FFG(X).

Citiți mai mult pe dcnews.ro


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply