Cel mai norocos nenorocos om din lume: a căzut cu trenul, cu avionul, i-a luat foc mașina, s-a ciocnit de un camion ONU, a câștigat la loterie: nenea Frane!

0
961

Frane Selak, un fost profesor de muzică în etate de 90 de ani, este, de departe, cel mai norocos… nenorocos om din lume. Croatul spune că a scăpat, până acum, de șapte ori din ghearele morții, unele dintre ”isprăvile” sale putând fi verificate: a căzut cu un tren într-un canion, s-a prăbușit cu avionul, i-a luat foc mașina, s-a ciocnit de un camion ONU, a fost căsătorit de cinci ori, a câștigat la loterie și a decis să doneze mare parte din bani.

Pentru Frane Selak, un profesor de muzică din Croația, pe atunci partea a Iugoslaviei, viața a început, cu adevărat, în ianuarie 1962. Avea 33 de ani când s-a suit într-un tren spre a merge la niște rude. Ploua de câteva zile, în defileul prin care trecea pământul începuse să plece la drum. Sub greutatea trenului, șinele au cedat, vagonul în care se afla Frane rostogolindu-se în râu. 17 persoane au decedat în jurul său, în momentul producerii tragediei. Frane a fost scos de sub fiare cu hipotermie, cu un braț fracturat, cu câteva coaste fisurate, dar viu!

Anul următor, în 1963, Frane se suie într-un avion, pentru prima sa experiență la înălțime. Aparatul se defectează, pierde ambele motoare, intră în picaj, iar eroul nostru e aruncat pe ușă afară. 19 morți. Băiatul cade pe o căpiță de fân, se alege cu câteva fracturi. Este singurul eveniment ce nu poate fi verificat, în 1963, neînregistrându-se, în acea parte de lume, niciun aciident de acest fel.

Trec trei ani. 1966Frane nu mai merge cu trenul, Frane nu mai merge cu avionul, Frane se suie într-un autobuz. Șoferul pierde controlul volanului, accident. Părăsește șoseaua, cade într-un râu. Patru morți. Frane pleacă din spital peste 11 zile… Și continuă ”alergarea”.

1970. Selak decide să-și ia mașină, s-o conducă el. Rezervorul se sparge, turismul ia foc. Scapă? Scapă!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, aici.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply