CU EVENIMENTE DE TOP, MANGALIA VA FI REPUSĂ PE HARTĂ, CA DESTINAȚIE TURISTICĂ! [VIDEO]

0
1903

MANGALIA / by Ozzy: Cum ar suna un artist de talia lui Bon Jovi (de exemplu!) în deschidere? Mangalia are ocazia de a fi gazda unui eveniment similar celui din video de mai jos. 4 zile, non-stop, la începutul verii, cu o estimare de 30.000 – 40.000 de participanți. Și încasări de câteva milioane de euro pentru economia locală. 

În Ziua Paradei: mii de motociclete din toată Europa!

Locație: Saturn-Venus-Jupiter.

Povestea:

Nostalgicii își amintesc de Festivalul Callatis. Un festival de tipul Albumului Duminical de la TVR1. Așa erau vremurile. Dar ne-a format o categorie de turiști, pe care nu am reușit să o schimbăm până în prezent. Turiști care se mulțumesc cu o plimbare seara pe faleză si au parte de o romanță gratuită. Festival aveam, dar făceam prea puțini bani cu el. Astăzi ar fi depășit, dacă vrem turism de calitate și cu încasări.

A fost și o perioadă a Liberty Parade, care era un fel de Neversea-ul de astăzi. La vremea aceea nu mai exista pe litoral un alt eveniment de asemenea anvergură. La Liberty Parade, mă tot laud că am contribuit, deoarece l-am adus prin sponsorizare in 2001, primul an organizat doar cu DJ români. Următorul an, am adus Brooklyn Bounce. Apoi a continuat, organizat de Radio 21; s-a și mutat prin Vama Veche, vreo doi ani, când primăria nu a știut să-l țină. A revenit apoi iar la noi, la locul de naștere. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din 2016 nu se mai organizează, chiar dacă avem contract cu Werner Media să îl organizeze, în care primăria este partener.

Am insistat să dezvoltăm un nou concept pentru un mare eveniment, să repunem Mangalia pe hartă ca destinație turistică. Acest eveniment să fie organizat la începutul verii, ca să putem extinde capul de sezon. 

Inițial am vrut să aduc Untold2 pe masa Mangaliei, dar din cauza dezinteresului, a ajuns pe masa primariei Constanța. Succesul lui Neversea a convins că nu vorbeam prostii cu Untold 2 la mare. A ajuns o noapte de cazare pentru o camera la Mamaia, in perioada Neversea, intre 700-900 lei. A mărit provocarea, să aduc un eveniment diferit, mai de impact, mai spectaculos, pe o altă nișă.

L-am găsit și l-am adus.

Am convins organizatorii, aceștia au trimis Scrisoarea de Intenție către primărie, am solicitat convocarea comisiei noastre. La prezentare a fost invitat și executivul, viceprimarul, inclusiv de la Direcția de Turism și Evenimente.

Organizatorii au prezentat un proiect personalizat pentru infrastructura pe care o avem în stațiuni. Toți cei prezenți au fost încântați, a rămas ca primăria sa gândească varianta cea mai buna privind documentațiile. Forma parteneriatului este un pic diferită decât obișnuința, deoarece am propus și am convins organizatorii la un parteneriat în care municipalitatea este lider și deține brand-ul, sa devină un eveniment de tradiție, deci contract pe mai multi ani, iar Mangalia să câștige si financiar, nu să aibă doar o cheltuială de promovare a zonei.

Video este de urmărit, prezintă conceptul. 

Începând cu Iunie 2019, prima ediție. Nu trebuie făcut altceva decât Primăria Mangalia să își dorească acest eveniment grandios și să facă documentația. Avem tot ce ne trebuie: avem organizatorii care au experiența de peste 10 ani cu acest eveniment, avem infrastructura ideală pentru marea paradă, avem locul pentru concertele mari, avem timp pentru promovare. Un astfel de eveniment are nevoie de 1 an pentru a fi bine promovat.

Beneficii: 

minim 3 milioane euro la fiecare 10.000 de participanți (estimarea este de 30.000-40.000) care intră în economia locală; 
turiști de alt profil – care imprimă o atmosferă spectaculară, iar Mangalia devine cea mai importantă destinație turistică din România, în acea perioadă din an. 
încasări pentru hotelieri, care în acea perioadă au personalul pe salarii, dar nu au turiști. 
încasări pentru comerciantii Mangaliei, deoarece trebuie minim 200 puncte de vânzare doar pentru a asigura lichidele și mâncarea. 
încasări la primărie.

Mi-am făcut datoria: Am adus ceea ce am considerat că avea nevoie Mangalia. De acum, depinde doar de primărie.

PS: Numele evenimentului și numele artiștilor nu le pot divulga, până nu se semnează contractul. Nume mari, nume pentru care se vine din toată Europa.

Menabit Ozghiun, consilier municipal.


Mangalia News, Vineri, 6 aprilie 2018.


Trimite-ne știrea ta!piese-auto-mangalia.roLeave a Reply