Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța caută asistenți maternali profesioniști!

0
894

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța caută asistenți maternali profesioniști pentru implementarea proiectului “Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate”.

Condițiile necesare pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist prevăzute de legislația în vigoare sunt următoarele:

1. solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
2. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenți personali și asistenți maternali profesioniști;
3. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
4. solicitanții trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;
5. solicitanții trebuie să prezinte disponibilitate pentru a primi în plasament cel puțin doi copii;
6. solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța; evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;
7. solicitanții să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele doritoare se pot adresa de luni până joi, între orele 08.00 – 16.30 și vineri, orele 08.00 – 14.00, la sediul Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr.2, județul Constanța, sau la nr. de telefon 0241.488.650.


Mangalia News, 06.03.2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply