Bulgarii pun la cale un proiect REVOLUŢIONAR, pornind de la vestigii tracice – FOTO

0
1149

Bulgarii pun la cale un proiect REVOLUŢIONAR, pornind de la vestigii tracice.

Proiectul va reprezenta una dintre cele mai ambiţioase idei.

Ruinele oraşului antic Seuthopolis, care, în momentul de faţă, se află pe fundul lacului de acumulare Koprinka din Bulgaria, ar putea fi transformat în atracţie turistică, cu ajutorul unei finanţări acordate de guvernul SUA.

Vestigiile capitalei tracice a Regatului Odris (sec. V î.Hr. – sec. I d.Hr.) au fost lăsate în mod intenţionat pe fundul lacului din apropierea oraşului Kazanlâk, de către autorităţile comuniste bulgare, în anii ’50. Aducerea la suprafaţă a ruinelor va reprezenta una dintre cele mai ambiţioase idei prin care patrimoniul arheologic al Bulgariei va putea fi pus în valoare.

Foto: sevtopolis.suhranibulgarskoto.org

Şansa ca acest proiect să fie transpus în realitate a venit din partea Ambasadei SUA de la Sofia. Propunerea a fost făcută de reprezentanţii Seuthopolis Project, iar suma acordată va proveni din Fondul Ambasadei Americane pentru Conservarea Patrimoniului Cultural.

Foto: sevtopolis.suhranibulgarskoto.org

Fondul a mai susţinut până acum proiecte de restaurare a unor obiective arheologice şi istorie de importanţă majoră din Bulgaria. De exemplu, în luna decembrie a anului 2014, Ambasada Americană a finanţat cu 700.000 de dolari proiectul de conservare a Bisericii Sf. Ioan Aliturgetos, din Nessebar (Mesembria), al cărei centru istoric este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cititi continuarea pe descopera.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(N.red: Avem si noi, la Mangalia, jumătate din cetatea Callatis sub apa mării, lângă țărm. Există și schița de proiect pentru valorificarea turistică a acestor vestigii, există și fonduri europene… Mai trebuie puțină voință. “Voință politică!”). Despre PARCUL ARHEOLOGIC SUBACVATIC MANGALIA, citiți mai multe AICI.


Mangalia News, 28.06.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply