Mangalia pedepsită! Naţionalele de lupte pe plajă, mutate la… Amara

0
848

farmec.ro
carturesti.ro%20

mangalia-lupte-plaja

CUGET LIBER: Când un lucru merge bine, trebuie musai să apară ceva (sau cineva) care să deregleze mecanismul. O teorie croită parcă pe natura genetică a românului, care, din păcate, este aplicabilă şi în lumea sportului. Cel mai recent exemplu vine din lupte.

O decizie a conducerii Federaţiei Române de Lupte a provocat indignare fără margini printre sportivi, antrenori, arbitri sau conducători de cluburi: una dintre cele mai îndrăgite competiţii, Campionatul Naţional de lupte pe plajă pentru cadeţi şi juniori, a fost mutat, vara aceasta, de la Mangalia la… Amara.

Şi asta în condiţiile în care centrul de lupte de la Mangalia a iniţiat disputarea unui asemenea Campionat Naţional şi a găzduit ireproşabil, de fiecare dată, întrecerile de wrestling-beach. Mai mult, anul trecut, oraşul din sudul litoralului a avut onoarea de a organiza Campionatul Mondial, totul fiind la superlativ şi apreciat corespunzător de Federaţia Internaţională.

Ca o opinie personală, mişcarea făcută de conducerea Federaţiei Române de Lupte mi se pare mai mult o vendetă, o „pedeapsă” pe care Mangalia o primeşte pentru diferenţele de opinie dintre şeful forului şi colaboratorii săi constănţeni. Să schimbi locaţia unui campionat naţional, dintr-un oraş efervescent, în plin sezon estival, într-o anonimă staţiune din Bărăgan, mi se pare o anomalie sau chiar o răutate care îi afectează în primul rând pe tinerii sportivi: pentru foarte mulţi dintre aceştia, campionatul de lupte pe plajă este unica şansă de a veni la mare. Dar, aşa cum spuneam, aceasta este un punct de vedere personal…

Revenind la subiect, trebuie precizat că reacţia luptătorilor nu a întârziat să apară. Astfel, aproximativ 100 de cluburi în cadrul cărora se practică luptele libere şi luptele greco-romane, din toată ţara, au transmis un memoriu către Federaţia Română de Lupte, prin care solicită ca ediţia din acest an a Campionatului Naţional de lupte pe plajă să se desfăşoare, conform tradiţiei, în luna august, la Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Ţinând cont de istoric şi de bunele condiţii de desfăşurare, dorim ca întrecerile CN de lupte pe plajă să aibă loc tot la Mangalia”, se arată în memoriul semnat de antrenori sau conducători de cluburi din oraşe precum Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Brăila, Cluj, Călăraşi, Craiova, Deva, Iaşi, Lugoj, Hunedoara, Oneşti, Petrila, Petroşani, Roman, Sfântu Gheorghe, Târgovişte, Tecuci, Turnu Severin, Vaslui, Zalău şi multe altele.

Continuarea, în cugetliber.ro, luni, 27.06.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply