Primele impresii, după FURTUNĂ… (Foto-Video)

1
1369

furtuna2

Dorina Florea:
…Si a avut loc si premiera spectacolului „Furtuna”, de Shakespeare! Si a fost… nemaipomenit! Asistand la cateva repetitii, aveam indoieli mari. S-a dovedit insa ca regizorul (aici Mircea Tudosă) si „actorii” au intotdeauna rezervele lor pe care le daruiesc atunci cand sunt pe scena, in fata publicului. A fost o seara extraordinara si cuvintele mele, umilele mele cuvinte, nu pot reda ceea ce am vazut si trait. Felicitari, domnule Mircea Tudosă, felicitari, dragilor elevi ai Școlii Gala Galaction! Ati dovedit curaj, forta, perseverenta si talent. Furtuna de afara, reala pe toata perioada spectacolului, e dupa parerea mea, un semn de incurajare. Eu as veni la cate spectacole vreti voi sa mai sustineti!

Mircea Tudosă:
– Doamna Dorina Florea, vă mulțumesc din suflet! Sunt foarte mândru de toți elevii mei! Îmi doresc ca acest spectacol să se mai joace!!! Las orice urmă de modestie la o parte și zic: AM FĂCUT UN SPECTACOL ȘCOLAR CARE VA RĂMÂNE ÎN ISTORIA MANGALIEI! Așa se face teatru, așa se lucrează! 🙂

furtuna furtuna1 furtuna2 furtuna3 furtuna4 furtuna5 Împreună cu doamna Curelaru Doina asistenta mea de regie

Regizorul spectacolului, Mircea Tudosă, împreună cu doamna Doina Curelaru, asistenta de regie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Surse text, foto-video: fb.

MangaliaNews.ro, Luni, 13 iunie 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Depinde in ce sens “va ramane in istoria Mangaliei acest spectacol”?! Daca “regizorul” se refera la cantitate si nu la calitate, atunci DA, va ramane! Daca se refera si la sfarsitul apoteotic in care regizorul recita la microfon ultimele replici iar actorul -eleva, in varful scenei face play-back pe vocea regizorului, atunci da, va ramane! Daca se refera la faptul ca doamna asistenta de regie – sufleor a stat PE!! scena nu dupa cortina si a suflat mai tare decat vorbeau actorii, atunci iarasi da, va ramane! Mult timp…. Si ar mai fi… ma opresc de la exemple concrete, pt ca e trist zau asa… Oricum au trecut mai bine de 24 ore de cand incerc sa-mi revin dupa un experiment teatral petrecut in orasul meu. Cica piesa se numea “Furtuna” de William Shakespeare, dar nu sunt sigura ca asta am vazut. Copiii- actori (cam intre 6 si 15 ani, au fost admirabili si plini de energie frumoasa si cred ca au muncit enorm pt a-si invata textul si a-i da viata. Costumele lor au fost minunate, iar gingasia, dragalasenia, spontaneitatea si talentul copiilor au salvat spectacolul. Am remarcat cateva prezente, cu talent clar intre copii, pacat ca n-am putut sa deslusesc ce rol jucau (din rolul Ariel am numarat aproape 40 de fetite). N-am putut pt ca asa-zisul concept, ciorna, fisa, notiune – ca nici nu stiu cum sa-i zic- pt ca regie nu pot sa-i zic – a fost un talmes-balmes…. sau daca vreti încâlceală, încâlcire, încâlcitură, încurcătură, mixtură; bălmăjeală…
    Regizorul si asistentu` de regie au reusit marea performanta de a ne face sa nu intelegem nimic din text, nu ma refer ca nu s-a auzit, ci la faptul ca nu s-a inteles absolut nimic din tema/ povestea spectacolului care purta numele de FURTUNA. Nu mai pun la socoteala faptul ca se anuntase o comedie si nici macar pe parintii aflati in sala nu i-am vazut razand…. Semnatarii regiei si a unei coregrafii alambicate, probabil ca au vrut sa ne schimbe ideea preconceputa pe care o aveam cu totii despre Marele Will- ca-i un autor genial – si sa ne demonstreze unei sali pline ochi de parinti, ca totul poate sa fie atat de amestecat incat sa nu mai poti intelege nimic, deci o dezordine, ca sa fiu eleganta si sa nu spun porcarie. Scuze, dar asa ceva se intampla cand pe scena conteaza multimea si nu calitatea.
    Asadar “evenimentul teatral al anului” anuntat cu surle si trambite, spectacolul “semiprofesionist” asa dupa cum am fost avertizati la microfon chiar de catre “regizorul profesionist” a fost un fâs… o furtuna intr-un pahar mic, mic de tot dar pe munca enorma a unor copii si pe banii unor parinti… multi, multi… Poate daca doamnia sa “profesionistul” ar invata sa fie mai modest si sa nu se mai laude singur, sa nu se mai balbaie atat de mult, atunci si noi spectatorii simpli si neprofesionisti am putea sa fim mai ingaduitori… Pana atunci scriem articole prin care sa-l trezim putin la realitate si poate inveta ca: lauda de sine… Dle “profesionist” in sala aveai un adevarat profesionist, cu studii facute la Bucuresti nu la o facultate modesta si care de-a lungul anilor prin Teatrul Tinemar Mangalia, a facut spectacole cu adevarat profesioniste, Domnia ta, mai ai nevoie sa inveti, mult, mult despre teatru (Stanislavski, Grotowski) si nu in ultimul rand: poate chiar putina modestie.

Leave a Reply