Menabit Ozzy: Vot de responsabilizare consilier local

5
771

menabit-ozzy-

Menabit Ozzy: “Dacă ajung în Consiliul Local și nu fac bine, să mă trageți de urechi. Să mă pârâți fiicei mele, de care mi-ar fi tare rușine. Sunt pentru oameni, nu știu dacă ce fac eu se numește politică, atunci când mă lupt să se facă ceea ce doresc locuitorii orașului.
Atât tam-tam cu Dobrogea 1, cu petiția cetățenească, uite bugetul pentru utilități, uite că nu mai e bugetul…, au venit alegerile și tot nu s-au făcut. Au semnat 2200 de cetățeni cu drept de vot.
Imediat după alegeri, continui lupta pentru utilități. Îi ținem în petiții și alte forme legale de solicitări cetățenești până se apucă de treabă, ori decide instanța.
Sunt atât de multe de făcut în orașul nostru… Bogdan Maganu si echipa noastră știm la ce ne responsabilizăm, nu e un bilet la lotto să câștigăm alegerile, ci un mandat de reprezentanță care ne obligă la muncă și strădanie pentru realizări. A trecut viața, mai ieri eram fără griji, astăzi avem copii. Pentru copiii noștri, pentru zâmbetul lor.
Să avem o zi bine trăită, oameni buni!”

MangaliaNews.ro, vineri, 3 iunie 2016. (sursa: ozzy.weekender).


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


5 COMENTARII

  1. În ceea ce voi comenta, eu nu vreau să amestec viaţa personală a d-lui Menabit. Dumnealui e singurul care este în măsură să decidă ce şi cît vorbeşte despre aceste aspecte, în campanie electorală, sau nu.

    Nici un candidat nu va spune că nu vrea să fie bine. Dimpotrivă, toţi pornesc la un astfel de drum cu credinţa că pot face ceea ce au promis.
    Fiecare candidat se motivează pe sine aşa cum simte şi aşa cum crede de cuviinţă.

    Întrînd în substanţa mesajului, întreb atît: dacă PSD şi echipa lor vor cîştiga primăria şi Consiliul, cui vor adresa petiţii? Ei, lor înşilor?

    Probabil că da, pentru că, aşa cum rezultă din unele explicaţii anterioare foarte lămuritoare pe marginea programului electoral al d-lui Maganu, ni se propune o variantă de administrare centralizată, în care primăria face şi decide tot.

    Dacă ţin cont şi de directivele PSD de la centru, şi anume, că scopul lor este să cîştige tot ca să administreze tot, constat că ei vor să fie în tot şi-n toate. Ca odinioară, pe vremea Partidului-stat, aş putea spune.

    Justificarea pe care ei o aduc, pentru viziunea centralisă, este că se reduce corupţia, că “dispare borcanul cu miere”, cum am mai auzit.

    Nu numai că nu dispare borcanul cu miere, dar se generează ditamai butoiul! Nimeni nu i-ar mai controla şi nu li s-ar mai putea opune.
    Cînd ştiu cine conduce PSD la acest moment, şi anume, condamnatul Liviu Dragnea şi plagiatorul evazionist Victor Ponta, mai că mi-ar veni să rîd de o asemenea lipsă de realism din partea tinerilor noştri din Mangalia, dacă situaţia nu ar fi de plîns…

    În altă ordine de idei, eu constat că programul centralist care ni se propune nu se face vinovat de credibilitate.
    Cel care face propunerea NU prezentat argumente sau dovezi care să susţină acea afirmaţie. Un program nu este credibil doar pentru că echipa crede în el şi promite că va funcţiona.

    Pe scurt, eu, unul, nu am motive să cred că programul propus de PSD ar fi bun pentru Mangalia. Nici pentru România.

  2. Orice supoziție pică prin logica lucrurilor.

    Aducerea serviciilor către primărie se face de către Consiliul Local. Nu se mai pot scoate bugete către firme private, primăria va face angajări ca in timpul GOLD RA care avea 500 angajați.
    Din salariile angajaților nu se pot deturna bani.

    Serviciul de achiziții nu poate umfla facturile pentru ca exista un preț de piață. Posibil sa achiziționeze sub prețul pieții prin negocieri cu furnizorii si prin licitații.

    In cazul externalizării serviciilor alegerea prețului se face dintre ofertele firmelor participante; la achiziții exista preț de pornire: prețul pieții. Facturile pot fi oricând verificate.

  3. Dincolo de faptul că este doar o promisiune, argumentaţia ta se bazează pe principiul “ieftin şi bun”. Seamănă cu principiul păgubos al “preţului cel mai mic”.

    Dintre toţi cei din echipa voastră, mă aşteptam să te foloseşti de faptul că “ieftin şi bun” nu există. Ori e ieftin, ori e bun. De cîte ori să se cheltuie banii pe prestaţii mediocre?

    Autonomia unor departamente încurajeză meritocraţia şi performanţa în servicii.
    Centralizarea încurajează birocratizarea, generează structuri piramidale care nu au de-a face nici cu performanţa, nici cu meritocraţia.

  4. Intarzierea in delegarea serviciilor publice si execuția lor se datorează faptului ca firmele private obișnuite sa obțină contracte cu primăria contesta licitațiile atunci cand nu le câștiga. Pana la soluționarea litigiilor orașul nu este îngrijit, firmele cu interes lungesc termenul de judecata si de aici … pana la constrângeri politice.

    Ai înțeles greșit cu ieftin si bun. Este eronat.
    Devine un serviciu prompt, un serviciu mai calitativ pentru ca se poate controla calitatea materialelor folosite, un serviciu responsabil.
    Cand firmele private acumulează penalizări mari se introduc singure in procedura de insolventa, prinde orbul scoate-i ochii.
    Cat este de bun serviciul prestat de regia primăriei depinde de manageriatul celor angajați de Consiliul Local, care pot fi aceeași specialiști de valoarea celor angajați la firmele specializate.
    De fapt primăria unui oras ar trebui sa fie cea mai specializată in gospodărirea orașului, pentru asta sunt angajați, pentru asta sunt aleși.

    Avem exemplu istoricului orașului: cu regia proprie orașul a fost frumos, dupa externalizare si transformarea serviciilor publice in interese politico-economice orașul s-a deteriorat.

    Eu nu inteleg logica prezentului: daca orașul are o primărie si rolul ei este sa gospodărească orașul, iar in momentul de fata primăria a externalizat ce trebuie ea sa facă, de ce mai exista?

    O astfel de soluție va determina servicii publice mai prompte, cu cost mai mic si mai calitative. Daca nu se întâmpla, înseamnă ca au fost edilii incapabili. Si aceștia sunt aleși de către cetățeni.

    Nu ai cum sa combați rentabilitatea acestui mod de administrare a orașului. Totul este controlabil, corupția poate fi dovedita.

Leave a Reply