CIVICE: Parcul (N)Ever Green – șantier abandonat? FOTO

1
845
5-parcul-portului-27mai2016
     “De ieri, vineri, 27 mai 2016, s-a așternut liniștea peste șantierul parcului. Muncitorii nu s-au mai prezentat la muncă, uneltele și utilajele au dispărut, iar lucrarea e orice, numai terminată nu este.
     Sar peste gropi şi peste boscheţi, ca să intru în incinta şantierului, cu nădejdea că voi gasi pe cineva care cunoaşte situaţia. Cum e puţin probabil ca ţâncii de pe trotinete să ştie ce se întâmplă cu lucrările, mă îndrept către ghereta paznicului și intru în vorbă. Nu cunoaște prea multe date și nici nu are vreo explicație asupra faptului că de două zile nu se mai lucrează. Chiar daca în ultima vreme s-a lucrat cu poticneli, cel puțin s-a lucrat. Mai nou, trebuie să asigure paza 24 de ore, 7 zile pe saptamana, deoarece firma de construcții n-o mai asigură.
     Un pic mai sus de ghereta paznicului, găsesc doi lucrători de la spațiile verzi, care udă de zor gazonul îngălbenit prematur.
     Mă îndrept către ei si formulez aceeași întrebare:
– „De ce nu se lucrează?”
– „E sâmbătă!…”, îmi raspunde unul dintre ei.
– „De acord, zic, dar au lucrat și în alte sâmbete, iar ieri a fost vineri și tot nu s-a lucrat nimic”.
     Dintr-o dată, nu a mai fost sâmbăta de vină, pentru că mi-au explicat că, de fapt, muncitorii sunt plecați să facă o lucrare în altă localitate, dar că se vor întoarce de luni pe șantier…
     Conștientă că nu voi afla mai multe răspunsuri, mă îndrept spre ieșirea din parc și încep să mă gândesc la răspunsurile pe care tocmai le-am primit. Cum adică „au o lucrare de facut în alt oraș”? Și aici au una! Una care trebuia finalizată la 31 decembrie 2015… Apoi, dacă aici nu pot lucra pe motiv de weekend,  în cealaltă localitate nu-i tot weekend? Și dacă tot revin luni pe șantier, care-i rostul să pleci cu toate sculele și cu toate utilajele? Că, din punct de vedere logistic, e păguboasă mișcarea…
     Și, înțeleg: oare să fi văzut minunăția de sondaj? Pe cel real, fireşte, nu pe cel fluturat sub nasul nostru, deunăzi…
     Aşa că, poate, din moment ce au putut trage şi singuri concluzia că nu mai au ce să mulgă și că, mai mult ca sigur, nu vor mai fi nici plătiți pentru munca proastă prestată – odată cu dispariția actualui primar din primărie după data de 5 iunie 2016 – și-au făcut în grabă bagajele și au întins-o, încercând să-și minimalizeze astfel pierderile. E una din explicațiile raționale care ar justifica starea de lucruri de pe şantier.
     Oare actualul primar a renunțat la tăiatul panglicii, atât de mult anunțat în presă și la televiziuni? Sau panglica la parc a însemnat doar clipul publicitar al dumnealui, ținând cont că gazonul a expirat imediat după filmări, iar butaforia cu dalele de granit puse pe Aleea Teilor a fost scoasă?
     Așteptăm lămuriri din partea autorităților, care să ne spună concret dacă avem, sau nu, un șantier abandonat la parcul de pe strada Portului, așa cum se vede în ultimele două zile.”
Galerie FOTO:

1-parcul-portului-27mai2016 2-parcul-portului-27mai2016 3-parcul-portului-27mai2016 4-parcul-portului-27mai2016 6-parcul-portului-28mai2016 7-parcul-portului-28mai2016 8-parcul-portului-28mai2016 9-parcul-portului-28mai2016 10-parcul-portului-28mai2016

15-parcul-portului-28mai2016

Pom compromis…

11-parcul-portului-28mai2016 12-parcul-portului-28mai2016 14-parcul-portului-28mai2016 Nu se mai vede nici-un utilaj

A.E.B., 28.05.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook

Publicitate https://www.mangalianews.ro/




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. O altă explicaţie ar fi că nu au fost plătiţi, la fel cum nu au fost plătiţi se pare, nici cei de la faleză şi au fost trimişi acasă ca “dovadă” a supărării acestora.

    Dacă nu iese tot Radu Cristian, probabil că primăria trebuie să se aştepte la o executare silită de cîteva milioane de euro. Bombă cu ceas pentru primarul ales.

    Dar, dacă iese tot Radu, ne aşteptăm la aceeaşi executare silită de cîteva milioane de euro, plus încă vreo două sau trei milioane plătite avocatului care va pierde procesul şi vom plăti şi daune. Dar asta va fi fost vina consilierilor…

Leave a Reply