Iorguş se simte dator să explice situaţia Sanatoriului Mangalia: „Eu m-am luptat să nu îl pierdem”

1
836

farmec.ro
carturesti.ro%20
zanfiriorgus
REPLICA: Fost primar al Mangaliei, în prezent candidat pentru Primăria Mangalia cu susţinerea ALDE, Zanfir Iorguş nu a putut rămâne nepăsător în faţa informaţiilor referitoare la sanatoriul din municipiu. Pentru că a simţit că eşecul sanatoriului în relaţia contractuală cu o anumită firmă îi este atribuit, Iorguş a ţinut să transmită că, la momentul semnării respectivului contract el nu mai era primar! Ba mai mult, spune Iorguş, nici Laura Condur, fost manager al Sanatoriului Mangalia, nu ar fi avut legătură.
„Eu m-am luptat pentru binele acestui sanatoriu, am luptat ca el să rămână la Mangalia, să nu intre pe mâna unor grupuri de interese, să nu fie trecut în subordinea sanatoriului de la Techirghiol”, a spus fostul edil.
Reamintim că Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia a fost obligat la plata unei sume exorbitante, către o societate din Râmnicu Vâlcea, în urma unei colaborări ce s-a încheiat, deloc amiabil, în 2011. Astfel, SBRM a fost obligat de Tribunalul Constanţa la plata sumei de aproximativ 800.000 lei, reprezentând lucrări executate şi penalităţi întârziere, dar şi suma de 200.000 euro, cu titlu de daune morale.
Decizia magistraţilor este definitivă! În aceste condiţii, activitatea unităţii medicale ar putea fi blocată!
Mai mult, în replicaonline.ro, Vineri, 27 mai 2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. Uitati-va pe articolul din Replica. Firma din Ramnicu Valcea a incheiat contractul cu Sanatoriul pe 21 august 2008, cand primar al Mangaliei era Claudiu Tusac. Iorgus a pierdut alegerile in iunie 2008, incetandu-si mandatul. Laura Condur a fost numita director al Sanatoriului pe 11 octombrie 2009. Asadar, incheierea contractului nu are legatura nici cu Iorgus, nici cu dr. Condur. Rezilierea contractului a fost constatata de drept de catre instanta de judecata, asa cum se arata in minuta sedintei de judecata (vezi aici: http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000039020&id_inst=118). Asadar, nu a fost un contract reziliat de Condur. In proces s-a administrat o expertiza tehnica. Aceasta era favorabila Sanatoriului. In timpul procesului Condur a fost schimbata din functie (pe 4 noiembrie 2013). Ulterior, Sanatoriul nu s-a mai aparat eficient. Ca dovada, s-a dispus o noua expertiza, iar finalul il stiti deja: suntem buni de plata.

Leave a Reply