EXCLUSIV: DEMISIE, PRIN SCRISOARE PUBLICĂ

1
1919

arh-alina-elena-balea-

     “Viața nu mi-a dat prea des ocazia de a mă implica activ în treburile orașului, dar, situația actuală de subordonare a intereselor Mangaliei către grupuri de influență din Constanța și de mai sus, a ajuns la nivelul la care viitorul orașului, atât cel imediat cât și cel îndepărtat este în pericol.
     Aceasta este o temă de actualitate în spațiul public și de aceea consider că trebuie să fie o prioritate în discursurile și acțiunile publice.
     Prin profesie, am putut să constat, în direct, funcționarea defectuoasă a relației dintre administrație și cetățeni. Din nefericire aceasta nu este o noutate. Ocazia de a propune și chiar de a realiza îmbunătățiri în această relație nu apare la tot pasul, dacă administrația este surdă. În schimb, pentru noi, cetățenii, ocazia importantă se ivește o dată la 4 ani.
     A venit momentul în care am considerat că experiența mea de viață și cea profesională, pot fi de folos orașului în care am crescut. M-am regăsit și încă mă regăsesc, ca mulți alți concetățeni, în dorința de a ne revendica viitorul orașului.
     Pentru că mi s-a propus să fac parte din echipa de consilieri locali ai UNPR Mangalia, am vrut sa valorific ocazia pe care o au toți cetățenii care vor să se implice, dar nu din poziția de alegător, ci dintr-o poziție de unde să pot acționa direct.
     Suntem la 10 zile distanță de data la care vom hotărâ viitorul orașului și direcția în care va merge. A trecut mai bine de o lună de la momentul adeziunii, timp în care am participat la activitățile de campanie și la acțiunile echipei.
     La acest moment consider că nu am o șansă reală în a concretiza ceea ce mi-am propus, și, totodată, că retragerea mea este o obligație morală față de oraș, pentru a nu fi părtașă la strategia de fragmentare a voturilor, care l-ar avantaja, evident, pe primarul în funcție, prin devierea pe linie moartă a intențiilor de vot contrare lui.
     Nu sunt de acord cu jocurile de culise menite să perpetueze actuala stare de lucruri, împotriva căreia am fost și sunt. Prin urmare, la data de 25.05.2016 am demisionat din postul de candidat al Consiliului Local Mangalia din partea UNPR Mangalia și totodată am renunțat la calitatea de membru al acestei organizații politice.
     A fost o experiență interesantă, am avut alături de mine oameni frumoși și buni. Îmi cer scuze, pe această cale, colegilor de partid pentru despărțirea prematură, dar, din respect pentru neajunsurile pe care le suportă locuitorii orașului, datorate drumului ales de primarul în funcție, am decis să mă retrag din actuala campanie, dar nu și din implicarea în viața orașului.
     Consider că a încuraja actuala politică de satisfacere a intereselor de partid și de grup din afara orașului, este o dovadă de iresponsabilitate, de obtuzitate în pregătirea viitorului nostru și al copiilor noștri.
     Strategia de fragmentare a votului, favorabilă evident lui Radu Cristian, este parte din această politică de pe urma căreia suferă Mangalia.
     Orașul este la un moment de răscruce, iar noi va trebui să lăsăm deoparte confortul emoțional și să votăm cu înțelepciune și responsabilitate, cât nu este prea târziu.
     Haideți să reconstruim acest oraș, în care copiii noștri să aibă un viitor mai bun și să le dăm motive să se întoarcă și să-și întemeieze aici familiile, la rândul lor”.
     Arhitect Alina-Elena Balea, Mangalia, 26.05.2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Dacă doar jumătate din ce spune Alina este adevărat, oraşul este într-o gaură de nici nu-şi dă seama!… Blatul electoral şi politic pus la cale, se pare, de partidele din Mangalia pentru favorizarea lui Radu Cristian arată că moralitatea unora nu este doar atrofiată, ci este deja înlocuită cu principii mafiote!

    Dacă Radu Cristian iese primar, Mangalia nu va mai putea susţine ritmul plăţilor, mai ales că, după cîte proiecte decorative ne pregăteşte actualul primar – şi nici unul menit să atragă înfiinţarea de firme locale – Mangalia va avea pe masă o notă de plată şi mai mare decît are acum, cînd deja sîntem la limită.

    Mangalia are nevoie de drumuri, nu de gazon pe placă de beton. Are nevoie de şcoli profesionale, nu de faleză de granit. Are nevoie de firme cu sediul în oraş, nu de note de plată trimise – şi încasate cu forţa – de la Constanţa.

Leave a Reply