Andrei Pătrașcu, despre înfiintarea Clubului Sportiv Municipal Mangalia: “S-a implinit jumătate de vis”

1
1424

Comunicat de presă Andrei Pătrașcu:

“S-a implinit jumătate de vis”

     “Astazi, 08.05.2016, proiectul pentru reabilitarea sportului a fost introdus oficial in programul electoral al domnului Zanfir Iorgus.

     Doresc pe aceasta cale, sa ii multumesc domnului  Zanfir Iorgus pentru sustinerea acordata proiectului, cat si pentru interesul sau de sustinere a sportului.

zanfir-iorgus-andrei-patrascu

     Timp de 2 luni am lucrat la gasirea unei solutii pentru reabilitarea si sustinerea sportului atat de masa cat si de performanta. Impreuna  cu antrenori, profesori si presedinti din Municipiul Mangalia dar si din judetul Constanta, am ajuns la implementarea unui proiect palpabil, legal si profesionist.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Pentru ca toate problemele ramurilor sportive sa se rezolve, in proiectul acesta se regaseste singura solutie in momentul de fata pentru salvarea sportului din Mangalia.

     La momentul actual, aproximativ 1.080 de copii fac parte din proiect, pe parcurs sper ca toate ramurile sportive sa se alature proiectului.

     In ce consta proiectul: Infiintarea “ CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL MANGALIA”.

   C.S.M. Mangalia va fi o persoană juridica de drept public, organizata ca institutie publica in subordinea Consiliului Local al municipiului Mangalia si va funcţiona conform prevederilor Legii nr. 69/2000 – “Legea educaţiei fizice şi sportului”.

     Durata de funcţionare a Clubului Sportiv Municipal Mangalia este nelimitata.

     Scopul C.S.M. Mangalia va fi incurajarea, promovarea si dezvoltarea sportului pentru toti, precum si sportul de performanta, selecţia, pregatirea si participarea sportivilor la competitii interne si internaţionale pentru promovarea imaginii comunitatii locale.

     Administratia publica va sustine material necesitatile diverselor ramuri sportive (echipamente, deplasari, taxe de arbitraj etc) cat si salariile antrenorilor, pentru ca activitatea acestora necesita timp, efort si daruire si este corect ca acestia sa fie retribuiti ca pentru orice alta munca.

     In cadrul Clubului Sportiv Municipal Mangalia, vom integra toate disciplinele sportive. Acestei structuri ii vor fi încredintate in administrare Baza Sportivă Pescăruș, Baza Sportiva a Liceului Ion Banescu, Baza Sportivă din cartierul de case, stadionul central, stadionul Neptun și cel de rugby.

     Vor fi încheiate parteneriate cu Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” și Liceul Teoretic ”Callatis” in ceea ce privește folosirea salilor de sport in afara cursurilor scolare.

     Stadionul Neptun va fi reabilitat complet, construind noul centru de copii si juniori.

     In același timp, vom încheia parteneriate intre acest centru de juniori și echipele de fotbal din Liga I din campionatul intern.Tot aici vreau sa subliniez faptul ca, daca lucrurile vor merge bine dupa primul an, vom incerca sa realizam un parteneriat cu centrele de juniori din strainatate.

     Cei mai talentati copii vor avea ocazia sa faca parte dintr-un program de schimb de experiente, alaturi de antrenori si jucatori de elita.

     Activitatea clubului va fi coordonata de un Consiliu de administrație ai cărui membri vor fi, exclusiv, antrenori și profesori pentru fiecare disciplină sportivă. Cu acordul Consiliului Local Mangalia, aceștia vor desemna un președinte care se va ocupa de conducerea executivă a acestui club.

     Supravegherea şi controlul C.S.M. Mangalia, se va face de către Consiliul Local al municipiului Mangalia, Primarul Municipiului Mangalia şi de către organismele cu atribuţii de control în domeniu.

*********************

     Pentru mine, viitorul copiilor care își doresc să facă performanță și să reprezinte cu succes municipiul nostru în competiții naționale cat internaționale este important.

      Sportul trebuie sustinut atat financiar cat si moral, dar mai ales pentru ca sunt copiii nostri, copii ai Municipiului Mangalia, ce ne-au reprezentat si o sa ne reprezinte cu brio la fiecare ramura sportiva in parte.

     Cred cu toata inima in acest proiect, cred cu toata inima in talentele deosebite alte fiecarui copil ce practica un sport, cred in sport, fiindca reprezinta disciplina si respect!

     Inca odata ii multumesc domnului Zanfir Iorgus pentru toata sustinerea acordata si introducerea proiectului in programul sau electoral”.

     Andrei Patrascu, 09.05.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply