Momentul decisiv care l-a transformat pe DENIS ALIBEC din puştiul care bătea mingea pe plaja din Mangalia în vedeta din Liga I

0
875

denis-alibec

Denis Alibec, puştiul care bătea mingea pe plaja din Mangalia, a ajuns să fie fotbalistul care a contribuit decisiv la primul titlu de campioană a României la fotbal obţinut de echipa Astra Giurgiu, după ce a dat gol după gol în poarta adversă, demonstrând că este cel mai bun atacant din Liga I.

Constănţeanul Denis Alibec (25 de ani) este omul momentului în fotbalul românesc, după ce a înscris 16 goluri şi a dat şapte pase decisive pentru formaţia Astra Giurgiu, noua campioană a României, în sezonul competiţional 2015-2016.

Fotbalistul are o carieră presărată cu greutăţi, dar şi cu victorii de colecţie. Denis provine dintr-o familie mixtă, fiind crescut mai mult de mama sa, Emilia Stroe. De la tatăl său, Geofrei, a moştenit talentul, bărbatul jucând în tinereţe în Divizia C.

Bunicul din partea mamei, Gheorghe Stroe, a apărat cândva poarta echipei de fotbal Stuful Tulcea şi apoi cea a Deltei Tulcea. Cei doi bărbaţi din familia lui Denis Alibec n-au ţintit în sportul de performanţă, fotbalul fiind o pasiune trecătoare.

A locuit într-o casă simplă

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Denis Alibec a încins prima miuţă pe plaja de la Mangalia, oraş în care s-a născut. Copilăria nu i-a fost uşoară. A locuit împreună cu mama şi cu bunica sa, cu chirie, într-o casă simplă. Pentru a putea să se întreţină, mama sa muncea ca şofer de taxi în oraşul sudic al litoralului românesc.

„Numai mingea vedea în faţa lui“, ne mărturiseşte mama lui Denis. A vrut mai mult pentru băiat. „Fostul meu soţ şi tata s-au plafonat. Eu am vrut mai mult pentru Denis. Când avea 10 ani, l-am luat pe Denis şi am discutat serios cu el. L-am întrebat «Ce vrei să faci? Ori te apuci serios de fotbal, ori de şcoală. Dacă nu, o să joci fotbal numai de plăcere, pe plaj㻓, i-a spus mama. Denis i-a răspuns că vrea să facă fotbal.

Citeste mai mult: adev.ro/o6pahv. Un articol semnat de Mariana Iancu.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




piese-auto-mangalia.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply