Campanie electorală fără spectacole, găleţi, tricouri, pixuri, brichete, ulei sau zahăr

0
776
aepCampania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie a.c., care începe în data de vineri, 6 mai, ora 00:00, vine cu câteva elemente de noutate, faţă de cele precedente.
Astfel, sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile şi ecranele publicitare, panourile publicitare fixe sau mobile, publicitatea luminoasă, publicitatea pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie şi cele care difuzează materiale audio, spectacolele, serbările, focurile de artificii etc.

De asemenea, este interzisă utilizarea în campania electorală a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor sau a pungilor şi a altor materiale din poliester, a umbrelelor, a găleţilor şi a altor materiale din aceeaşi categorie, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor, adică toate acele acţiuni şi materiale de propagandă electorală care au fost folosite din plin la toate alegerile după anul 1990.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Afişele electorale, ale căror dimensiuni sunt stabilite prin act normativ, se aplică pe panourile electorale special amenajate şi nu mai mult de unul pentru fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent.

În alte locuri decât cele stabilite, afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.

Sunt interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.

În campania electorală, din acest an, pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply