Fiasco în minivacanţa de 1 Mai, pe litoral. Cine şi de ce umflă numărul turiştilor veniţi la mare

0
588

1mai-turisti

Minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral s-a încheiat. Au fost cel puţin trei zile şi trei nopţi de distracţie pentru cei care au ales să petreacă la malul mării, însă numărul turiştilor a fost mult sub aşteptările hotelierilor şi ale patronilor de restaurante şi cluburi.

Deşi iniţial estimaseră că vor veni la mare în jur de 35.000 de turişti, hotelurile au fost aproape goale, mulţi cazându-se la prieteni, în apartamente închiriate sau la corturi. În timp ce Asociaţia Litoral Delta Dunării anunţă un bilanţ de aproximativ 30.000 de turişti pe litoral, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc spune că au fost doar în jur de 20.000. De altfel, FPTR susţine că în topul preferinţelor românilor în aceste zile au fost staţiunile rurale, cu peste 50.000 de locuri vândute. Asta în timp ce asociaţia condusă de Corina Martin anunţă că „Mamaia, Vama Veche şi Eforie sunt în continuare în topul preferinţelor turiştilor români, dar şi străini”.

De vină a fost… vremea

Ori Asociaţia Litoral Delta Dunării adună turiştii în stilul consacrat al lui Caragiale, ori Federaţia Patronatelor este extrem de pesimistă. În plus, FPTR susţine că românii au cheltuit anul acesta, de Paşte şi 1 Mai, aproape jumătate din suma pe care au cheltuit-o anul trecut, când cele două sărbători au fost separate. Potrivit datelor, cei aproximativ 116.000 de turişti români care şi-au petrecut minivacanţa de Paşte şi 1 Mai în staţiuni din ţară şi străinătate au cheltuit 47 de milioane de lei (peste 10,4 milioane de euro), mai puţin cu 38 la sută faţă de anul trecut, când cheltuielile cumulate cu ocazia celor două sărbători au ajuns la 65 de milioane de lei.

Litoralul, pe penultimul loc în preferinţele românilor

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Miercuri, 4 mai 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply