România ar putea câştiga 350 hectare prin noi lucrări de extindere a litoralului

0
716

farmec.ro
carturesti.ro%20

Suprafaţa României va creşte cu 350 de hectare, după finalizarea celei de-a doua etape de extindere a litoralului românesc în zonele Mamaia, Eforie, Costineşti, Mangalia şi 2 Mai.

romaniaarputeacastiga350ha
“Obiectivele celei de-a doua etape a proiectului cuprind lărgirea cu peste 100 m a plajelor în zonele Mamaia, Eforie, Costinești, Mangalia și 2 Mai, ce acoperă o lungime de peste 30 km de litoral, până la granița cu Bulgaria. Proiectul include reabilitarea și construcția a două stăvilare pe zona de nord, ce vor face legătura între lac și mare, în zona Gura Portiței”, declară Gheorghe Boeru, președintele Romair Consulting. 

Romair Consulting, companie românească înființată de Gheorghe Boeru, a demarat misiunea de evaluare a proiectului „Asistență Tehnică pentru Pregătirea de Proiecte Axa Prioritară 5, Reducerea Eroziunii Costiere Faza II, 2014 – 2020”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Misiunea de evaluare a proiectului „Asistență Tehnică pentru Pregătirea de Proiecte Axa Prioritară 5 a avut în vedere evaluarea proiectului, prin intermediul unor vizite în locațiile propuse.


În cadrul misiunii a fost analizat stadiul proiectului prin comparație cu prima etapă implementată, prin proiectul „Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord”.
 

Prima vizită a avut loc la plaja Eforie Nord, unde comparația este cea mai vizibilă, plaja având o lățime medie de 150 m.

Proiectul ce urmează a fi implementat se va concentra pe Eforie Centru și Sud, unde plaja are doar 6-7m lățime. Dacă în prima etapă România a câștigat 42 ha, prin noul proiect se urmărește mărirea suprafeței de plajă cu aproximativ 350 ha.  

Continuarea, AICI.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply