O altfel de Vama Veche: camere în stil grecesc, complex destinat adulţilor şi pensiuni ridicate cu fonduri europene

0
913

farmec.ro
carturesti.ro%20

UnaltfeldeturismlaVamaVecheMariana Iancu

Un altfel de turism la Vama Veche. FOTOGRAFII Mariana Iancu.

În Vama Veche se scriu primele iubiri şi se înfiripă primele relaţii. Plaja a intrat în stăpânirea tinerilor nonconformişti care au venit să se distreze. Dar, în ultimii ani, mica staţiune sudică a litoralului românesc înseamnă mai mult decât cântecele până în zori, foc de tabără la lumina lunii.

Investitorii s-au gândit să aducă şi confort turiştilor care sunt mai pretenţioşi. Un colţ de Grecie a recreat Mugur Cristea, un bucureştean get-beget, care s-a îndrăgostit în urmă cu mulţi ani de satul de pescari. De câteva luni, el a lăsat Capitala în urmă şi şi-a făcut şi buletin de Limanu, localitate de care aparţine satul Vama Veche.

Cu o investiţie minimă, a amenajat un complex turistic cu 15 camere, din materiale reciclate. „Am strâns olană şi cărămizi de la grajduri vechi, părăsite, din zonă şi am ridicat complexul Maris. M-am gândit că primii vamaioţi au acum copii, la rândul lor şi nu vor să abandoneze cea mai frumoasă destinaţie de vacanţă şi astfel pentru ei am creat Maris-ul“.   

Fiecare cameră este o mică bijuterie. A adus obiecte de mobilier multe lucrate manual, de bun gust, cu care a înfrumuseţat camerele. Pardoseala este placată cu piatră adusă din Bulgaria, iar curtea interioară este vopsită în alb, aşa cum a văzut în însorita Cretă. „Eu nu aş permite ca să se coloreze casele dobrogenilor în alte culori decât alb şi gri“, mărturiseşte investitorul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe unde a umblat a căutat obiecte unicat, care se regăsesc acum în locul unde el petrece cea mai mare parte a timpului. Fiecare sfeştnic, fiecare obiect de porţelan are povestea lui. În apropierea locului unde turiştii mânăncă, ard mai multe făclii permanent, ce amintesc de flacăra Olimpului. Sala de mese seamănă mai mult cu o încăpere unde iau masa cei apropiaţi decât cu un restaurant al unui hotel. O cameră se închiriază la Maris cu sume care încep de la 220 de lei pe noapte în luna mai şi ajung până la 350 de lei în vârf de sezon.

Complex destinat doar adulţilor

Citeste mai mult: adev.ro/o6eimb


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply