SORIN MIHAI, președintele UNPR Mangalia, răspunde ALDE: Fiecare candidat are șanse!

2
772

Sorin_Mihai-

     Stimată redacție,
   Ca urmare a comunicatului de presă al ALDE Mangalia, în care este amintit numele președintelui UNPR Mangalia, vă transmitem următorul text care cuprinde precizări în legătură cu opiniile formulate de Leonard Tănase.
   În speranța că veți publica acest răspuns, vă mulțumim pentru sprijin și pentru profesionalismul de care dați dovadă!
     Cu respect,
     Sorin MIHAI,
     Președinte UNPR Mangalia.
——————————-
„Îmi propusesem ca în Săptămâna Luminată să nu aduc în discuție jocurile politice din Mangalia, chiar dacă ultimele evenimente au creat subiecte interesante. Este o perioadă a purificării sufletești, sunt momente în care trebuie să ne căutăm echilibrul interior. Și așa va urma o campanie electorală cu multe mizerii.
Menționarea numelui meu în comunicatul de presă al președintelui ALDE Mangalia mă obligă să intervin.
Se tot încearcă activarea unui mit electoral, prin care sunt creditați cu șanse numai doi candidați la Primăria Mangalia. Anterior a fost vehiculat tandemul Foleanu – Radu (forțat cu insistență), acum se promovează tandemul Iorguș – Radu. Intenția este să se polarizeze discuția, să se inducă ideea că numai unii contează pe scena electorală. Se stimulează sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Sondajele date până acum publicității au demonstrat că am dreptate: se dorește manipularea opiniei publice.
Fiecare candidat are șanse. Important este ceea ce ne dorim. Dacă Mangalia va dori ca tot aceiași oameni, care au fost până acum la butoane, să o conducă, va alege în consecință. Dar sunt convins că Mangalia a înțeles că este momentul unui „restart”. Că votul dat pe 5 iunie 2016 îi va defini viitorul pe o perioadă îndelungată de acum încolo și că trebuie să își facă alegerile cu grijă, rațional și nu emoțional.
Mangalia este în declin. Este un oraș închis, fără perspective, fără oportunități de dezvoltare. Dar nu este așa numai de 8 ani de zile. Turismul, activitățile de producție, locurile de muncă pentru tineri, cultura, educația, infrastructura – toate au avut de suferit tot mai acut în ultimii 15 ani. Îmi amintesc momentul 2008, la care se face referire în comunicat, ca fiind unul marcat tot de certuri între primarul de atunci și consilierii locali. În acel an nu s-au mai ținut aproape 4 luni de zile, din această cauză, ședințe ale Consiliului Local.
Prin acceptarea președinției UNPR Mangalia, mi-am asumat și misiunea de reformare a clasei politice din municipiul nostru. Echipa mea de candidați la Consiliul Local este alcătuită din oameni care nu au fost la conducerea Mangaliei, care își doresc să facă politica cetățeanului, care vor să se implice necondiționat în viața urbei. Aveți ocazia, prin acești oameni, să puneți în practică ceea ce ne dorim toți: promovarea unei echipe valoroase, neimplicate în jocurile politice de până acum. Sprijinind candidatura mea, aveți șansa de a demonstra că doriți o primenire a politicii din Mangalia, că sunteți alături de tinerii care cu adevărat se implică, că vreți o nouă imagine a administrației publice.
Este momentul să schimbăm cu adevărat Mangalia. Pentru aceasta, schimbarea trebuie să fie radicală, trebuie să fie făcută cu oameni noi. Culisele politice din ultimii 15 ani ne-au dus către dezamăgiri, către resemnare. Este timpul, mangalioți, să ne clădim viitorul noi înșine! Este timpul ca dialogul, transparența, seriozitatea și implicarea să fie valorile pe care le împărtășim și pe care ni le asumăm.
De aceea, îi solicit președintelui ALDE Mangalia să își reconsidere opțiunile și să fie alături de mine în acest efort de primenire a vieții politice. Am convingerea că va reflecta profund asupra acestei propuneri. Leonard Tănase știe că sunt un om serios, că singurul meu scop este acela de a îi da șansa Mangaliei să ajungă ceea ce i s-a refuzat în ultimii 20 de ani: un oraș independent, un oraș deschis, un oraș care își valorifică uriașul său potențial. Mă bucur că este de acord cu mine: Mangalia este aservită Constanței de ani de zile. Mi-aș fi dorit ca dumnealui să o fi susținut și acum o lună de zile, înainte ca domnul Iorguș să decidă această candidatură independentă. Susținerea candidaturii mele la funcția de primar al Mangaliei este o garanție a desprinderii de toate sforile politice.
Sloganul „CU VOI, NU CU EI!” este un crez personal, împărtășit ca principiu de foarte mulți oameni. Sunt sigur că sunteți de acord cu mine. Zanfir Iorguș, Claudiu Tusac, Cristian Radu au avut șansa de a demonstra ceea ce pot. Este timpul să privim spre viitor și spre oameni care înțeleg să facă, într-adevăr, politica cetățeanului. De certuri și de promisiuni neonorate suntem sătui”.

 MangaliaNews.ro, Miercuri, 27 aprilie 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Din punct de vedere rational, Mangalia va vota pe acela care are capacitatea sa rezolve cea mai grava problema a orasului. Nu, nu terenurile de sport, parcurile sau primenirea. Ci iesirea de sub calcaiul Constantei!
    Din punct de vedere rational, daca Mangalia ar fi crescut si s-ar fi rumenit in obraji sub obladuirea Constantei, poate ne-am fi gandit si la ce ne trimiti tu. Dar asa…

Leave a Reply