Sorin Mihai solicită stoparea lucrărilor la zidul de pe Aleea Teilor

8
1236

zidul-faleza-mangalia-foto-george-balaur

Sorin Mihai: Pierderea banilor din proiectul cu fonduri europene împovărează bugetul local, dar Aleea Teilor nu poate rămâne așa cum este acum, cu pământ răscolit și copaci desțeleniți. Trebuie să se finalizeze lucrarea, pentru că începe sezonul, înțelegem acest lucru.

Ceea ce nu mai putem accepta este lipsa de transparență în luarea deciziilor. S-a hotărât să se construiască un zid pe faleză, care afectează imaginea Mangaliei. Construcția este inestetică, din beton, iar înălțimea zidului nu se justifică. Mai mult decât atât, informațiile despre proiect nu sunt clare. Banii noștri sunt cheltuiți fără ca nimeni să ne spună ce se va face acolo.

Înălțimea zidului este ba de 120 de centimetri, ba de 80 de centimetri. Partea finisată are 1,20 metri. Dacă ar fi cum spune managerul de proiect, Cristian Popa, că la final va avea 80 de centimetri înălțime, ar însemna că 40 de centimetri din partea finisată se vor îngropa. De ce?

Consilierii locali acuză, la rândul lor, această construcție. Le solicităm atât lor, cât și managerului de proiect să ne pună la dispoziție detalii care să ne lămurească ce se dorește a se construi și cum va arăta. Nu înțeleg, totuși, cum a fost aprobat acest proiect de către consilierii locali, fără să aibă documente pe care să ni le prezinte ei înșiși acum.

Solicit oprirea construirii zidului aflat în construcție pe Aleea Teilor din Mangalia, până la momentul la care ni se vor da informații clare cu privire la ce se întâmplă acolo.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Lipsa transparenței decizionale și acuzațiile fără argumente nu fac decât să alimenteze o stare tensionată și să afecteze și mai mult imaginea Mangaliei, ajunsă subiect de scandal în media.

Sorin Mihai, 21.03.2016.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


8 COMENTARII

  1. Eh, nah, bună dimineața!
    Doar ca deja s-a facut seară, v-ati trezit tarziu.

    Fiind foarte curios am solicitat sa citesc memoriul si proiectul, am vorbit cu arhitectul la Bucuresti, am înțeles ce se întâmplă pe Aleea Teilor.
    Am facut atat de mult tam-tam ca sa fiu sigur ca am acces la adevar incat a ajuns la A1, la TVR, la Realitatea, etc., unde s-au cerut detalii oficiale.

    Am întrebat “Ce faci, acolo, măi Dorele?”. Nu sa se oprească, sa spună ce face.
    Lucrurile sunt acum clare, personal am aflat chestiuni tehnice despre vechea faleza încât am devenit constient ca daca nu se faceau aceste lucrări aveam o problema orășenească care nu tine de politica, ci de calamitate.

    Nu candidez si am fost in stare sa ma interesez.
    Dvs candidați pentru primar, deci aveti interes pentru bunăstarea Mangaliei, dar nu ati studiat ce se intampla tehnic acolo. Pot sa ma încred în înțelepciunea cererii?
    Oprirea lucrărilor ar fi cea mai mare tâmpenie, din orice punct de vedere rational .

  2. De acord, nu cred ca este cazul sa nu se finalizeze lucrarea. In schimb, atrocitatea aia de zid, este inestetic, adauga ceva mai multa presiune (greutate) pe marginea pantei, costa si obtureaza vederea. Una peste alta, panta trebuia consolidata, desi, nu cred ca asta era singura solutie. Cred ca alunecarea (de copii si de teren) este o minciuna inepta.

  3. mai trebuie doua bariere, una la intrarea dinspre constanta si alta la iesirea spre albesti si iarna poti incuia orasul linistit, ca e ,,mort” din punct de vedere economic.

  4. Si totuși ce facem concret pt a stopa ciuntirea falezei? dar cu sandramalele care au aparut peste noapte chiar pe aleile ce duc la plaja? se tonetizeaza toată plaja. Cu aleșii noștri pina in toamna plaja dinspre President va fi talciocul Dobrogei…

  5. Cred ca problema nu e talciocul, ci aleșii…Noi stam aici și ne dam cu părerea, dar la ”vârf” treaba merge ca unsă, pe principiul:”Câinii latră, caravana trece.” În campanie ne zic ce vrem noi să auzim, apoi găsesc mijloace să facă bine celor care le-au făcut bine. Cred că soluția e în educație. În educația aceea reală, civică, morală, culturală. Așa campaniile nu vor mai fi câștigare de 2 plase cu ajutoare și 10 lei strecurați ca să iasă imprimeul ștampilei bine pe poziția care trebuie. Iar asta e o misiune la fel de imposibilă ca și schimbarea clasei și a mentalității politice.

  6. De mulți ani, de când mă știu eu în Mangalia, duminca e târgul. Se știe unde se ține, în zona aceea insalubră, așa-zisa zonă industrială a Mangaliei. Tot orașul trece pe acolo. Lăsând la o parte produsele, modalitatea de desfacere a mărfurilor, toată lumea se face că nu vede munții de gunoaie și moloz, de bălegar, hoituri și sticlă spartă. Toți primarii au promis că vor reabilita zona și vor construi o zonă de desfacere decentă, nu modernă, că apoi intervin prețurile mari pentru chirii și implicit intermediarii. Duminică erau în târg pretendenții la scaunul de primar și foști primari. D-l Mihai Sorin era în trecere….electorală. E prima dată de când știu eu târgul acesta când trece pe acolo. Consilierul nu l-a instruit însă, că la ora 10 e târziu pentru târguit. Nu cred că a cumpărat ceva, că preocuparea majoră era să…..fie văzut. Discuta afectat cu cetățenii impresionați de plimbarea …domnească. Doamna lui, cuminte, în dreapta, nu a aruncat nicio privire comercianților de duminică. Era preocupată să-și susțină soțul și răbda cu stoicism amestecul cu mulțimea. Nu știu dacă dezgustul care i se citea pe față era din cauza condițiilor în care de produce actul de vânzare-cumpărare în târgul duminical sau a mizeriei prin care a fost nevoită să înoate să ajungă acolo.
    Și dacă nu știu, domnii primari, foști și viitori, ar trebui să afle că acesta e mai mult decât o tradiție. E un loc de întâlnire. E locul în care cu siguranță te vei revedea cu toți cei de care ai nevoie: zugravul căruia i-ai rătăcit numărul de telefon, instalatorul care nu știai că s-a întors în țară, vecina care e venit cu vești de la cunoscuții din italia, croitoreasa care a ieșit din spital, fosta colegă de serviciu ce s-a pensionat acum câțiva ani. Și pe lângă toate aceste întâlniri binefăcătoare, afli care-i prețul mielului anul acesta, iei și un spanac, că doar e post, o ridiche, ceapă, ceai, sau bunătățuri maramureșene.
    E un loc important pentru mangalioți târgul duminical și de suflet. Și până la o faleză cu un zid controversat sau un parc ce-ncepe să răsară și un site arheologic ce va mai fi în conservare încă 2 000 de ani probabil, merităm un târg curat, decent. Iar la treaba asta nu vă trebuie nici fonduri europene, nici controverse politice. Vă trebuie puțin spirit gospodăresc și multă dorință.

  7. Ref ZID FALEZA

    Intrebari pertinente:
    – Daca soseaua se inalta 70-80 cm, ce se va intampla cu dif.de nivel dintre aceasta si curtea celor 3-4 hoteluri de pe faleza ? Va balti apa, sau se executa si ceva lucrari de drenare / scurgere ?
    – Uniunea Europeana a impus probabil o protectie (cu toate ca niciodata nu s-a intamplat nimic), dar a cerut in mod expres sa se faca aceasta obturare vizuala spre mare ? Era o solutie unica ?
    – Cf normelor UE, are este latimea legala, a unui trotuar de promenada ? In nici un caz nu cred sa fie de 80 cm (a se vedea latimea acestora de la Cafe Del Mar spre Balnear, de o parte si de cealalta)
    – Suparfata acestora trebuie sa fie musai cu denivelari ? piatra cubica ?
    – De ce s-a ingustat soseaua de la balnear ? Nu mai erau necesare vre-o 60 de locuri de parcare ? Avem prea multe ? Aaaa…bagam masinile mai jos unde s-au montat tiribombe ? Bineinteles….contracost.

    Si acum altele:
    – Parcul de la Banear de ce a fost lasat in paragina ? Din cauza lui Evergreen ? O fi suficient unul singur pt un oras intreg ?
    – Gropile din oras, cine ar trebui sa le astupe ? (att. nu am pomenit de asfaltare) Cat oare va costa 1 masina de bitum si vreo 40-50 de ore manopera ? Are cineva o afacere cu piese de schimb ? Sprijiniti cumva economia Germana ?
    – Pe cand demolarea garajelor ? Garajele stau cu muraturi, iar masinile afara. De ce nu-i amendati pe cei care au garaje si tin locurile de parcare exterioare ocupate ? Va este frica de pierderea unui nr de 2-300 de voturi ? Ati castiga alte 5-600.
    – Pe cand o solutie fiabila in intersectia de la Adi-Man ? Cat vreti sa ne mai mancam nervii ?
    – Asfaltarea cartierului Dobrogea ne-o face Mazare sau Constantinescu ?
    Ar mai fi multe,multe altele, dar…si asa ne batem gura de pomana
    In ceea ce priveste gardul de la faleza, propun si sustin demolarea lui imediata, si cine a gresit SA PLATEASCA.

    Aloo…Primaria, cand aveti de gand sa reabilitati ilumitatul public in Portul Turistic ? Nu functioneaza de anul trecut din luna iunie, iar acei stalpi lumanare cumparati de alti destepti sunt varza.
    Probabil ca ati scos tensiunea din instalatie sa nu se elecrocuteze careva ?

Leave a Reply