Radu Cristian: Mangalia, la Târgul de Turism al României, editia 2016

0
917
     Radu Cristian, primarul Mangaliei, pe fb:
     “În atenţia locuitorilor municipiului Mangalia,
     Zilele acestea, la Romexpo Bucureşti se desfăşoară Târgul de Turism al României, un eveniment extrem de important pentru promovarea staţiunilor din sudul litoralului. Din păcate, anul acesta nu am mai putut amenaja un stand propriu, aşa cum am făcut în anii precedenţi şi cum ar fi fost normal pentru şase staţiuni turistice. Tot ce am putut face a fost să împărţim materiale informative printre vizitatori şi la standurile altora (vezi următoarea postare).

mangalia-la-targul-de-turism2016a

     Într-o şedinţă organizată în 22 ianuarie a.c., consilierii PSD au refuzat să aprobe participarea Mangaliei la Târgul de Turism (vezi video). Au spus că vor discuta subiectul la şedinţa de buget, însă atunci l-au făcut uitat. Totuşi, în ultimii ani, această promovare agresivă a staţiunilor noastre şi a evenimentelor pe care le organizăm în fiecare vară ne-a adus mai mulţi turişti şi astfel am reintrat în atenţia investitorilor (vezi cazul staţiunii Venus).

mangalia-la-targul-de-turism2016-

     Au contat, desigur, şi proiectele cu bani europeni, pe care le-am realizat în staţiuni – modernizarea falezei Neptun şi a zonei „La steaguri”, precum şi centrele de informare turistică. De aceea, acest nou blocaj al consilierilor PSD faţă de proiectele oraşului nu poate fi interpretat decât ca o subminare a economiei locale, din motive strict electorale. De ce tocmai acum, în an electoral, nu mai este oportună participarea la Târgul de Turism? Mai ales că finanţarea nu se făcea din bugetul local, ci, atenţie, din taxa de promovare colectată anul trecut, de la hotelieri.
     Oare unde vor să direcţioneze acele fonduri? Probabil că răspunsul îl găsim în modul de împărţire a banilor din bugetul pe 2016: au tăiat taxa de promovare, plătită de patronii din turism (cei mai mulţi consilieri au afaceri în domeniu), iar de acum încolo, va trebui să gospodărim staţiunile pe banii contribuabililor. În loc să susţinem financiar oraşul din taxele încasate din cele 6 staţiuni, la noi se întâmplă invers: folosim banii cetăţenilor pentru administrarea staţiunilor din care scot profit afacerişti din toate colţurile ţării”.

     Mai multe fotografii + VIDEO, aici: cristian.radu, fb.


MangaliaNews.ro, 27.02.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply