Parlamentari constănţeni – “groparii” bolnavilor de cancer

0
656

pnlgheorghedragomir

CUGET LIBERAu fost aleşi de constănţeni în speranţa că vor face lucruri bune pentru ei, dar acum au ajuns să aibă surpriza că ar fi în stare să-i trimită cât mai repede la groapă prin iniţiativele legislative pe care le semnează.

Şase parlamentari de Constanţa, Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Victor Manea, Mihai Tararache, Puiu Haşotti de la PNL şi Cristina Dumitrache de la PSD, sunt iniţiatorii unui proiect de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate. Program ce prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenţie pot fi obligaţi să suporte, parţial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Practic, proiectul a fost iniţiat chiar de şefa liberalilor, Alina Gorghiu, dar cei şase parlamentari constănţeni au decis că trebuie să fie alături de ea chiar dacă, probabil, în tot acest mandat nu au ajuns măcar o dată să stea de vorbă, de exemplu, cu bolnavii de cancer.

Concret, în expunerea de motive a iniţiativei legislative se dă şi un exemplu.

„O pacientă cu cancer mamar depistat în stadiul 3, care a refuzat participarea la programele de depistare prin mamografie, poate fi obligată să suporte o contribuţie la costurile curative în cuantum de 10% sau 20%, dar fără a depăşi anumite limite care se stabilesc prin contractul-cadru sau un pacient cu hipertensiune arterială care a refuzat să se prezinte la controlul medical, solicitat de medic, poate fi obligat să suporte nu doar 50% din costul tratamentului, ci 50% din toate costurile de diagnostic şi tratament, inclusiv concediile de boală determinate”, se spune în document.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu ştim exact dacă vreunul din cei şase parlamentari constănţeni au stat vreodată de vorbă cu cineva care plăteşte contribuţii la Sănătate şi încearcă să-şi facă preventiv o mamografie, dar căreia i se trânteşte uşa în nas pe motiv că nu mai există plafon pentru analizele gratuite. O persoană care, din lipsă de bani, nu merge la privat să facă investigaţia în cauză, iar după câteva luni sau ani descoperă că are cancer la sân. Nu ştim exact, dar putem trage concluzia că cei şase nu cunosc realitatea, altfel nu ar fi fost de acord cu asemenea aberaţii în detrimentul bolnavilor.

Aşadar, să fii de acord cu nişte măsuri coercitive, atunci când ai un sistem de sănătate deficitar, unde furturile şi şpăgile sunt la ordinea zilei, cu milioane de români care cotizează la contribuţiile pentru Sănătate, dar atunci când merg să-şi facă analizele anuale, cele de prevenţie, sunt flituiţi că nu mai există plafon pentru analizele gratuite, înseamnă că bunul-simţ nu mai există.

Ce prevede proiectul de lege

Continuarea, în CugetLiber.ro, luni, 8 febr.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply