CEDO: Proprietarul unui site răspunde pentru comentariile de la articolele postate

0
859

CEDO-European-court-of-human-rights

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis recent că răspunderea pentru comentariile defăimătoare de la articolele de pe un site aparține proprietarului acestuia. CEDO a respins plângerea unui portal de știri din Estonia, care a pierdut un procesul cu un afacerist care a fost ponegrit în comentariile de sub un articol despre compania lui.
Compania care a depus plângerea este proprietara Delfi, un portal online care publică circa 330 de știri pe zi. Delfi este unul dintre cele mai mari portaluri pe Internet în Estonia. Publică știri în limbile estoniană și rusă în Estonia, dar activează și în Letonia și Lituania.

La momentul discuției, la sfârșitul textului articolelor erau cuvintele ”adaugă un comentariu” și câmpurile pentru comentarii, numele celor care comentează și, opțional, adresa lor e-mail. Lângă acest câmpuri erau butoanele ”publică comentariul” și ”citește comentarii”. Comentariile erau postate automat și nu erau editate sau moderate de companie. Articolele primeau în jur de 10.000 de comentarii de la cititori zinic, majoritatea sub pseudonim. (…)

Citiți continuarea AICI.

(sursa foto: www.wya.net).


În sensul celor de mai sus, redactia ziarului online MangaliaNews.ro, readuce la cunoștința cititorilor mesajul pe care-l postăm din când în când pe site și pe retelele de socializare:
Stimati cititori,
Vă rugăm ca, în comentariile postate sau în materialele trimise redactiei, să folositi un limbaj civilizat, fără insulte sau aspecte ofensatoare, defăimătoare, injurioase, calomnioase, cu tente rasiste, ori care să instige la scandal sau violență.
Responsabilitatea opiniilor, a continutului materialelor si comentariilor postate de dumneavoastră vă apartine! De asemenea, sunteti responsabili asupra continutului imaginilor foto/video postate!
Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile, linkurile, imaginile foto/video sau articolele care contin asemenea elemente ce contravin normelor legale și morale de comunicare. Pe paginile noastre de pe retelele de socializare, vom șterge din lista de prieteni persoanele care nu respectă aceste norme!
Vă multumim pentru întelegere,
Redactia MangaliaNews.ro,

Miercuri, 3 februarie 2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply